FUTBOL

L'històric Real Oviedo visitarà el Congost a la primera ronda de la Copa del Rei

El primer equip del CE Manresa s'enfrontarà a un Segona Divisió que ha incorporat l'ex-internacional i campió europeu Santi Cazorla

 

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El Real Oviedo de Santi Cazorla, campió d'Europa amb Espanya els anys 2008 i 2012, i que té jugadors amb experiència a Primera com Víctor Camarasa i Borja Bastón serà el rival del CE Manresa en la primera ronda -a partit únic- de la Copa del Rei, tal i com ho ha volgut el sorteig que ha tingut lloc aquest migdia a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Els blanc-i-vermells, que han seguit la retransmissió de l'acte per televisió des del Frankfurt Cal Xavi, ja sabien que no els podia tocar un Primera però hi havia la possibilitat que el contricant fos un històric de Segona i la sort així ho ha volgut. El matx es disputarà al Congost el 31 d'octubre o l'1 o el 2 de novembre, una data que es concretarà properament, i el vencedor accedirà a la segona ronda. Aquest dimarts, a més, el club rep el Premi Regió7 en la categoria d'Esports per la seva trajectòria dels darrers temps.

"Ha de ser una festa per la ciutat, volem que la gent vingui a animar-nos i, encara que sabem serà difícil, sortirem a competir perquè volem passar l'eliminatòria", ha explicat el tècnic del conjunt manresà, Xavi Corominas. L'equip ja va participar el curs passat a la Copa del Rei i l'emparellament amb el Pontevedra va generar un gran ambient al Congost, amb gairebé 2.200 persones a les graderies, però el duel es va resoldre a favor dels gallecs per 1-3. Entre els dos conjunts hi ha dues categories de diferència, ja que el Manresa milita a la Segona RFEF i l'Oviedo transita des del 2015 per la Segona Divisió. Després d'onze jornades del curs present, l'equip carbayón ocupa la 13a posició.

El conjunt asturià és el 18è en el rànquing històric de Primera Divisió, ja que hi va estar 38 temporades, la darrera de les quals la 2001-2002. Des d'aleshores, l'equip ha viscut diverses penalitats, inclòs un descens a Tercera Divisió per impagament als jugadors, un intent de l'ajuntament de substituir-lo per un altre equip de la ciutat i una ampliació de capital que va evitar la dissolució. Des del 2015, l'Oviedo juga a la Segona Divisió i el paquet majoritari d'accions és en mans de dos grups mexicans, el Grupo Pachuca i el Grupo Carso, aquest darrer del magnat mexicà Carlos Slim.

El titular de la banqueta és el barceloní Luis Carrión, que com a jugador es va formar a les categories inferiors del Barça i va arribar a estar tres anys al filial a la Segona Divisió B. En l'estrena com a entrenador, va guanyar la Lliga femenina amb l'Espanyol i després ha passat per clubs com el Còrdova, el Melilla, el Numància i el Cartagena, abans de fitxar a principis d'aquesta temporada amb l'Oviedo.

L'actiu més mediàtic del club és el migcampista Santi Cazorla, que d'aquí a dos mesos complirà 39 anys. El jugador asturià tanca així el cercle de la seva trajectòria esportiva tornant a l'equip del que va sortir el 2003 per triomfar en clubs com el Vila-real i l'Arsenal, on va guanyar la Copa (FA Cup) del 2015. L'exercici passat va jugar a Qatar i aquest estiu va fitxar per l'Oviedo pel sou mínim que exigeix LaLiga i amb la petició que el 10% dels beneficis de la venda de les samarretes amb el seu nom s'inverteixi en el planter. Cazorla va formar part de les seleccions espanyoles que van guanyar les Eurocopes del 2008 i el 2012, però no va ser campió del Mundial 2010 perquè Del Bosque el va deixar fora de la llista definitiva de jugadors que van viatjar a Sudàfrica.

En les files de l'Oviedo també hi ha el golejador Borja Baston, que va arribar a debutar amb l'Atlètic de Madrid i també va jugar amb l'Éibar a Primera. La mateixa categoria per la que va passar un altre jugador de l'esquadra asturiana, Víctor Camarasa, que en la seva dilatada carrera ha passat per clubs com el Llevant, l'Alabès i el Betis.

Les 55 eliminatòries de la primera ronda de la Copa del Rei es poden consultar aquí.

Subscriu-te per seguir llegint