FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa encaixa un gol en l'única ocasió que concedeix al feu del Torrent CF i malbarata l'oportunitat de puntuar (1-0)

Els blanc-i-vermells s'han mostrat competitius al Municipal de San Gregorio i han jugat de tu a tu contra l'equip revelació de la lliga, però han estat incapaços d'aproximar-se amb perill a la porteria dels taronja

El CE Manresa va oferir unes notables prestacions al País Valencià, excepte a l'hora de crear en atac

El CE Manresa va oferir unes notables prestacions al País Valencià, excepte a l'hora de crear en atac / DAVID CABALLERO/CE MANRESA

Sens dubte, el Centre d’Esports Manresa va malbaratar una oportunitat immillorable per puntuar al terreny de joc del Torrent CF, l’equip revelació del grup. Els blanc-i-vermells van oferir la millor versió de l’exercici com a visitants pel que fa a solidesa defensiva i control del tempo del partit al Municipal de San Gregorio. Malgrat aquesta certesa, els manresans van encaixar una mínima derrota al feu dels taronja (1 a 0). Dues circumstàncies van propiciar aquest desenllaç: la incapacitat de la formació entrenada per Xavi Corominas de generar ocasions de gol i el fet que els amfitrions van materialitzar l’única oportunitat que la ferma defensa blanc-i-vermella va concedir a l’equip representatiu de la capital de la comarca valenciana de l’Horta Sud. 

El conjunt manresà va afrontar el duel amb les quatre baixes per lesió ja conegudes (Yaya Sidibé, Àlex Iglesias, Marc Martínez i Martí Soler). Xavi Corominas va optar per recuperar l’estructura d’equip més habitual (4-2-3-1) i va situar Moha com a lateral esquerre. 

L’equilibri va caracteritzar una primera meitat en la qual els blanc-i-vermells van palesar que poden acreditar el mateix nivell futbolístic que l’oponent, especialment en defensa. Des dels primers minuts de l’enfrontament, ambdues formacions van maldar per jugar la pilota amb criteri quan en tenien la possessió. La igualtat que presidia el joc es va trencar durant un breu interval de quatre minuts a partir del minut 12 i l’extrem esquerre taronja Javi Zarzo va aprofitar una acció trenada arran del servei del segon córner favorable als valencians per etzibar una rematada rasa des de la frontal de l’àrea de penal que va refusar Òscar Pulido (min 15).

D’ençà de l’equador d’aquest primer període, el Torrent CF va assumir la iniciativa ofensiva i el joc es va desenvolupar a la parcel·la defensiva manresana. Malgrat tot, el bagatge ofensiu dels amfitrions va ser limitat. La centrada de Javi Zarzo des de la posició d’extrem esquerre (min 27) va generar inquietud i va ser el preludi del xut ras d’Ivi Martínez armat des de l’exterior del vèrtex superior dret de l’àrea de penal blanc-i-vermella que va anar fora (min 28). Una rematada de cap sense perill de Pol Ballesteros, després d’una centrada de Dani Reina, va ser la primera aproximació a porteria dels bagencs (min 29). El xut ras, creuat i desviat d’Alberto Vázquez (min 34) i una intencionada rematada d’Àngel Climent des de l’interior de l’àrea que Yeray Izquierdo va conjurar amb el cap evidenciant la seva categoria (min 38) van completar la relació de jugades d’atac remarcables creades pel Torrent CF abans del descans.

A la represa, el CE Manresa va assumir la possessió de la pilota i la iniciativa ofensiva i un canvi d’orientació del joc de Nacho Pastor envers Omar Ouhdadi va permetre el mitja punta d’origen marroquí possibilitar, amb la seva centrada, el xut malauradament desviat i innocu de Pol Ballesteros (min 51). El domini visitant va ser evident entre els minuts 50 i 63. Tot i això, en una acció d’atac puntual, Quim Araujo, des de la frontal de l’àrea de penal blanc-i-vermella, va assistir amb el taló Javi Zarzo i Alberto Vázquez no va poder arribar a rematar la posterior centrada de l’extrem (min 60). La rèplica manresana va anar a càrrec de Javi López. El davanter del Pont de Vilomara es va precipitar a l’hora d’armar el xut després de rebre un servei en profunditat d’Alpha Bagayoko (min 61). 

Així doncs, sumar un valuós punt al terreny de joc d’una formació que havia guanyat els tres últims partits de lliga i que acumulava quatre jornades sense conèixer la derrota semblava a l’abast (min 75). No va ser així. Una magnifica penetració de Juanra Martínez com a extrem dret i la seva posterior assistència van habilitar Iker Garijo per batre Òscar Pulido amb una col·locada rematada rasa armada des de l’entorn del punt de penal (min 78). Tres minuts després, el porter blanc-i-vermell va blocar l’enverinat xut creuat de Christian Albert. Sense oferir símptomes de reacció, els manresans van evidenciar les seves limitacions a l’hora de generar accions de perill en el tram final de l’enfrontament i van ser incapaços de qüestionar la integritat de la porteria defensada per l’inèdit Pol Ballesté. L’única ocasió de gol creada per ambdós conjunts en el decurs del partit va determinar el guanyador del duel i va consolidar el Torrent CF entre els equips capdavanters de la competició. No cal dir que la generació de jugades d’atac és l’assignatura pendent del CE Manresa.

LA FITXA TÈCNICA.

TORRENT CF (Sistema de joc: 4-2-3-1). Pol Ballesté; Diego Martínez, Juan Carlos Lázaro Kaiser, Ángel Cano, Iván Ivi Martínez; Àngel Climent (Jorge Sáiz Koke min 73), Adrián Lois; Raúl Ruiz (Christian Albert min 62), Quim Araujo (Jorge Ruiz min 95), Javi Zarzo (Iker Garijo min 62); i Alberto Vázquez (Juanra Martínez min 73).

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido; Dani Reina, Yeray Izquierdo, Nacho Pastor, Moha (David Pons min 83); Álex Sánchez (Marc Cuello min 83), Nil Garrido; Javi López (Álex Pachón min 65), Pol Ballesteros (Enric Baquero min 65), Omar Ouhdadi; i Alpha Bagayoko (Carlos Gilbert min 78).

ÀRBITRE. Manuel Martínez Campillos (Comitè de les Illes Balears), auxiliat per Víctor Manuel Morey García i Ricardo Morey García. Va amonestar els locals Juan Carlos Lázaro Kaiser (min 11) i Ángel Cano (min 91) i els visitants Álex Sánchez (min 56), Álex Pachón (min 82) i Nacho Pastor (min 94). 

GOL. 1-0 Iker Garijo min 78.

ESTADI. Municipal de San Gregorio.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Xavi Corominas, va detallar les facetes del joc que ha de millorar el conjunt blanc-i-vermell per puntuar amb assiduïtat lluny de l’estadi del Congost. L’entrenador barceloní va explicitar que en el decurs del partit «el domini territorial el tenia el Torrent CF, un conjunt que basa el seu atac en el joc directe». En aquest sentit, Xavi Corominas va especificar que «crec que a la primera meitat hem estat pitjor que a la segona i, de forma paradoxal, hem encaixat el gol de la derrota durant el segon període». Xavi Corominas va considerar que el gol de la derrota havia estat conseqüència «d’un error que no podem cometre» i va reconèixer que «no hem pres decisions prou correctes en atac com per generar ocasions. El resultat més lògic hauria estat un empat». Tot i això, el barceloní va assenyalar que «els jugadors del CE Manresa han de ser valents quan tenen la pilota als peus. No tenim futbolistes amb el perfil adient per basar-nos en el joc directe, tenim jugadors més tècnics que volen que la pilota circuli arran de terra». «Hem d’aprendre a competir fora de casa per tal que no sens compliqui l’objectiu» d’assolir la permanència, va concloure.