Robert Vilarasau, gimnasta de l'EGIBA: "He competit a un nivell que no m'esperava"

El jove artesenc es va quedar a dues dècimes de classificar-se per a les semifinals i seguir optant a la plaça per als Jocs Olímpics de París

L'entrenador de la selecció espanyola al Mundial de Gimnàstica de Trampolí de Birmingham, Guillem Villa, destaca la seva contribució per a la classificació per a la final d'equips de dissabte

Robert Vilarasau, en un dels exercicis de dijous als Mundials de Birmingham

Robert Vilarasau, en un dels exercicis de dijous als Mundials de Birmingham / RFEG

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

"Sí, estic content, em vaig quedar a dues dècimes de no res, molt poc" diu el gimnasta de l'EGIBA Robert Vilarasau (Artés, 2001) al Regió7, l'endemà de la seva participació a la prova individual del Campionat del Món de Gimnàstica de Trampolí que s'està celebrant a Birmingham. Dues dècimes que li van impedir passar a les semifinals i mantenir les opcions de guanyar-se la plaça per als Jocs Olímpics de París 2024. Vilarasau va tornar a la competició d'alt nivell després d'un any aturat per culpa d'una lesió al tendó rotular del genoll esquerre.

Guillem Villa, tècnic de la selecció espanyola, destaca el fet "hagi pogut tornar a competir i que hagi pogut fer les dues rutines senceres". No va notar pràcticament cap dolor. "No, cap. Mentre saltava, no vaig notar cap molèstia. Potser en acabar una mica, però sense importància", corrobora Vilarasau.

Tot i que el gimnasta de l'EGIBA arribava amb molt poc entrenament, "he estat a un nivell més alt del que m'esperava. Haver estat tota la setmana a Birmingham, haver-me pogut entrenar amb els meus companys de selecció, m'ha permès avançar molt i saltar a nivell a què no esperava arribar", diu Vilarasau.

Per a Vilarasau, l'objectiu era provar d'obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de París 2024.

"Emocionalment, li és molt enriquidor haver tornat a l'alta competició, en un Mundial que era classificatori per als Jocs de París, i no haver fallat -assegura Villa-. Haver saltat a un gran nivell li donarà una empenta de cara a l'any que ve. Tornarà un altre cop al seu lloc, que és molt i molt alt".

Abans de lesionar-se, havia aconseguit de fer dos quàdruples mortals en posició agrupada -amb els genolls agafats al pit-, una figura que mai ningú havia fet abans, i pocs mesos després, un triple quàdruple amb una de les sèries en posició carpada -amb les cames estirades i els peus de punta. Era a finals del 2021 i començaments del 2022.

Durant el 2024, Vilarasau tindrà dues oportunitats més per a guanyar-se una plaça per a París. Primer, dues proves de la Copa del Món i, després, els Campionats d'Europa que es disputaran al maig. "Sí, però pel que fa als classificatoris, calma", demana Vilarasau.

El gimnasta d'Artés tornarà a competir aquest dissabte a la final per equips. "La valoració és molt positiva. Hem aconseguit classificar tant l'equip masculí com el femení, és un fet insòlit", valora Villa. Fa dos anys, la selecció espanyola també es va classificar per a la final. "Sí, fa dos anys vam passar com a cinquens i vam quedar cinquens", recorda Vilarasau. A Birmingham, Espanya ha passat com a tercer millor equip classificat, i és una de les seleccions amb clara opció de medalla.