L'Igualada derrota el Martorell en un duel de necessitats (71-66)

Els anoiencs s'enduen un partit que se'ls va complicar en els darrers cinc minuts de matx

Igualada i Martorell es van veure les cares per primera vegada aquesta temporada a Lliga EBA al pavelló de Les Comes de la capital anoienca. Un duel que enfrontava dos conjunts que han gaudit de poca fortuna en aquest inici de curs, i necessitaven amb urgència una victòria que els esvaís dubtes. Els locals havien encadenat dues desfetes consecutives en partits lluitats fins a les darreres possessions. Els del Baix Llobregat nord, per la seva banda, buscaven recuperar sensacions després d'un inici de lliga on van encadenar quatre derrotes consecutives.

Encomanats de l'energia que dona jugar a casa, els igualadins van ser els protagonistes de l'inici del duel. L'encert exterior somreia els interessos locals, mentre que els visitants es limitaven a aturar el setge ofensiu al qual els sotmetien els de la capital de l'Anoia. L'Igualada carregava el joc interior i es beneficiava de la capacitat de distribució des del pal baix i els visitants patien no gaudir de cap gran home sota el cèrcol.

Al segon període, però, la dinàmica va canviar. El conjunt dirigit per Víctor Belenguer van ser víctimes d'una aturada anotadora prolongada, un mal endèmic que arrossega l'equip des de l'inici de la fase regular. Una circumstància que va capitalitzar el CB Martorell, que amb els seus joves i polivalents jugadors va tornar a igualar l'electrònic de Les Comes. Els del Baix Llobregat nord tornaven a entrar al partit, però el lideratge continuava en poder dels locals.

El joc anàrquic i ràpid proposat pel tècnic martorellenc, Toni Mesa, va regnar durant els primers cinc minuts de la represa, i l'intercanvi de cops mantenia totes les opcions obertes. Un ritme de joc que donava massa facilitats a l'equip visitant, encara en procés de creixement, però físicament molt potent i amb molt de talent. El joc es va tornar a calmar en els darrers cinc minuts de període. El ritme, ara, afavoria als locals, que disputaven possiblement els millors minuts de la temporada. La circulació de la pilota era fluïda i l'encert afavoria que la capacitat defensiva dels igualadins limités l'encert visitant.

La dinàmica de joc transcendia el temps de descans entre períodes, i els locals aconseguien, a poc a poc, consolidar un avantatge que rondava els deu punts. Semblava que el matx estava vist per sentència, però un intent de reacció final martorellenc tornava a donar emoció. L'encert exterior visitant tornava a fer acte de presència, i els locals es començaven a precipitar en la presa de decisions ofensives. Però el temps es va consumir i els locals van segellar el tercer triomf de curs.

La desfeta deixa, de nou, sense premi l'esforç dels del Baix Llobregat nord, que ara encadenen dues derrotes consecutives. Una derrota important si es té en compte que els nois de Toni Mesa rebran, la jornada vinent, el Sol Gironès Bisbal Bàsquet líder destacat i invicte del grup C-B de Lliga EBA. Pel que fa a l'equip de la capital de l'Anoia, trenquen una ratxa de dues derrotes consecutives i ja sumen tres victòries en set partits disputats. El proper, a la pista del CB Octavus, cuer del grup.

MONBUS CB IGUALADA: Burges 9, Benito 5, Fons 16, Tejero 18, Quintana 9 –cinc inicial– Bernadí 9, Enrich, Sala 5, Balta, Matencio i Aliaga

CB MARTORELL: Olu 7, Roqueta 10, Corominas 13, Martiez 14, Garcia 8 –cinc inicial– Iglesias, Peralta, Jarque 5, Bascuñana 2, Ortiz, Da Costa 7.

ÀRBITRES: Diego Nuñez i Mario Gonzalez.

PARCIALS: 21-14, 35-31 (descans), 49-42, 71-66