El Girona supera la pressió, guanya l'Alabès i torna a ser líder de Primera

Els gironins vencen 3 a 0 l'equip basc i torna a distanciar el Reial Madrid de 2 punts

Amb 14 victòries en 17 jornades, és l'equip que més n'ha obtingut i és també el més golejador amb 41

Els jugadors del Girona celebren el segon gol fent una pinya

Els jugadors del Girona celebren el segon gol fent una pinya / Siu Wu/EFE

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

El Girona torna a ser líder de la Primera Divisió del futbol espanyola, amb 2 punts d’avantatge sobre el Reial Madrid, després de guanyar el Deportivo Alabès amb la mateixa solvència que ve demostrant durant tota la temporada contra els equips que, en principi, havien de ser els seus rivals per assolir la permanència. Probablement, un partit que es podia preveure com a "trampa" per la pressió que els gironins podrien patir en veure's candidats al títol després de l'allisada al Barça a Montjuïc i haver de mantenir el pols amb el Madrid, s'ha convertit en el més plàcid del que ha jugat a Montilivi aquest any. Tant és així, que ell 3 a 0 final no acaba de reflectir la superioritat amb què van resoldre el repte.

Que el Girona s’ha convertit en un dels equips «grans» de l’actual campionat de Lliga, ha quedat palès amb l'actitud amb què l’Alabès ha enfrontat el partit, tancat al darrera, pendent de no deixar temps als seus migcampistes per pensar ni als seus davanters per rebre, i fiant-ho tot a un contracop i a la potència del seu davanter, cedit per l’Atlètic de Madrid, Samu. Que el tenia ben estudiat, també ha quedat clar en el marcatge que li ha fet a Miguel, que no ha trobat les facilitats que la jornada anterior havia tingut a Montjuïc contra el FC Barcelona. Amb el que no comptava és que el perill li arribaria pel cantó contrari i que seria Couto qui propiciés les jugades dels dos primers gols, el de Dovbyk al minut 23 i de Portu, substitut de Tsygankov, al 42, i qui provoqués el penal que ha significat el tercer.

De fet, aquesta jugada de Couto resumeix força bé què ha estat el partit i quin és l'estat de forma i de confiança dels jugadors gironins i la dinàmica positiva que l'empeny. No havia sortit amb la mateixa intensitat de la primera i l'Alabès semblava créixer i veure's capaç de ficar-se al partit, fins que Couto ha arreplegat una pilota al mig del camp i ha fet una jugada individual en què ha anat del mig del camp a l'àrea rival en què li han fet penal.

Amb el resultat d’ahir, el Girona torna a ser l’equip més golejador, amb 41 gols, i ha aconseguit marcar en tots els patits, llevat del que va disputar contra el Reial Madrid (0-3).