Natació

Núria Marquès guanya plaça paralímpica i s'imposa a la lliga AXA de natació

La nedadora de Castellví de Rosanes ja té marques mínimes per participar en els seus tercers Jocs després dels acords del Comitè Paralímpic Espanyol.

Núria Marquès i Toni Ponce, guanyador masculí

Núria Marquès i Toni Ponce, guanyador masculí / FCEDF

Redacció. Manresa

La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès té la plaça segura per participar en els seus tercers Jocs Paralímpics, els que començaran el proper 28 d'agost a París. L'assemblea general del Comitè Paralímpic Espanyol va aprovar aquests registres necessaris per competir en la cita olímpica, que Marquès ja té en algunes disciplines.

Juntament amb ella, també tenen la plaça segura en natació Anastrasiya Dmytiv, María Delgado, Nahia Zudaire, Toni Ponce i Iñigo Llopis. Sis esportistes més tenen la mínima B, menys exigent i que estan pendents de si s'omplen les mínimes A de la seva prova. Són Teresa Perales, la vallesana Sarai Gascón, José Antonio Marí, Jacobo Garrido, Beatriz Lérida i Iván Salguero. En total, la delegació estatal ja té 41 places assegurades per a París.

Dues possibilitats més per als nostres esportistes són les del jugador de tennis taula esparreguerí Jordi Morales i l'aixecadora de pes castellvilarenca Montse Alcoba. En el primer cas, les llistes sortiran l'1 d'abril i en el segon, caldrà esperar fins al 26 de juny.

La segona bona notícia per a Núria Marquès és que s'ha proclamat campiona absoluta de la segona edició de la Lliga AXA de natació paralímpica, després de set competicions. Marquès no va poder vèncer en la darrera prova, a Oviedo, però ha estat la que ha obtingut més punts en totes les cites i succeeix en el palmarès Beatriz Lérida, del Valdepeñas. Aquesta prova posava punt final a la temporada.