Alexia passa pel quiròfan i ja pensa en el seu retorn

La capitana blaugrana es va sotmetre ahir a una artroscòpia en què es va poder fer una neteja del genoll esquerre per erradicar les molèsties.

Laia Bonals

La capitana del Barça ja ha passat per quiròfan. Alexia Putellas es va sotmetre ahir a una artroscòpia a càrrec del doctor Joan Carles Monllau, sota la supervisió dels serveis mèdics del club, a l’Hospital de Barcelona. En la intervenció, que va durar poc més de mitja hora, no hi va haver sorpreses. Es va netejar la zona del genoll afectat i no es va veure res estrany en l’exploració. Des de l’entitat blaugrana van anunciar que Alexia "és baixa i la seva evolució marcarà la seva disponibilitat". Fonts pròximes a la jugadora admeten que són optimistes i esperen veure-la de tornada aviat sobre la gespa.

L’artroscòpia, anunciada aquest mateix dimarts, tenia la intenció de comprendre l’arrel de les molèsties al genoll esquerre d’Alexia Putellas des que rebés un cop en el partit contra el Benfica. Després d’un mes, les molèsties de la futbolista no han acabat de desaparèixer. Alexia, des d’aleshores, està de baixa i s’estava sotmetent a un tractament conservador durant els últims 15 dies que no ha donat fruits malgrat que des del club eren optimistes.

La intervenció va ser plantejada en clau d’observació per poder analitzar des de dins l’articulació i així trobar l’arrel de les seves molèsties.

Alexia va ser intervinguda per un espai de mitja hora pel mateix doctor Joan Carles Monllau que va operar la capitana del Barça quan aquesta es va trencar el lligament encreuat abans de l’Eurocopa de l’any passat.

Anteriorment a l’artroscòpia, Alexia es va sotmetre a diferents proves tant al FC Barcelona com en la selecció espanyola que van descartar qualsevol gravetat en la lesió, malgrat que no acabaven de permetre identificar quin era el perquè dels dolors de la futbolista.

Baixa fa un mes

Alexia, que també està immersa en la renovació del seu contracte, té ara l’únic objectiu de recuperar-se totalment de la lesió que ha estat arrossegant des del partit de la fase de grups de la Champions contra el Benfica el 14 de novembre. Després d’obrir el marcador contra l’equip portuguès, la capitana va començar a queixar-se del genoll esquerre. Havia notat alguna cosa. Aquest genoll en el qual es va trencar l’encreuat l’any passat i que la va mantenir apartada de l’equip durant nou mesos. El que va maleir en incomptables ocasions. D’aquest genoll es queixava quan s’acostava a la banda a parlar amb els metges. Es tocava just la part posterior mentre relatava que havia notat una estrebada.

Finalment va haver de ser substituïda i, des d’aleshores, no ha tornat a vestir de curt.