Moraes i Monleón guanyen la tercera etapa i són quarts

Gerard Farrés i Diego Ortegan augmenten el seu avantatge a la general i Moi Torrallardona recupera el setè lloc en plena etapa marató

Kevin Benavides salta en conèixer que era el guanyador de l’etapa

Kevin Benavides salta en conèixer que era el guanyador de l’etapa / Marcelo Maragni / EFE

Redacció

El pilot brasiler Lucaes Moraes i el seu copilot igualadí Armand Monleón, amb Toyota, van guanyar ahir la tercera etapa del Ral·li Dakar i van pujar fins a la quarta plaça d’una classificació cada dia que passa més ajustada. L’encapçalen Yazeed Al Rahjhi i Gottschalk, després de prendre-li a Carlos Sáinz i Lucas Cruz.

Tercera etapa i tercer liderat en cotxes, després d’un dia amb molts problemes un altre cop per a tots els pilots, que prova el «graó de més» que explica Moi Torrelladorna en el seu article per a Regió7. Sáinz va estar a punt de bolcar i Nàsser al-Attiyah van entrar amb només 3 rodes.

Pel que fa la pilot Laia Sanz, va entrar en la posició 31a i 4a de T1.2 (4x2) amb el cotxe intacta, en plena etapa marató en què a l’arribar a meta només disposarien de dues hores per reparar els desperfectes abans de dirigir-se al campament i deixar el cotxe en el parc tancat.

En cotxes, Al-Rahjhi (Toyota) és primer a la geneal seguit per Sáinz (Audi) a 29’’, d’Ekström (Audi) a 8’26’’, Moraes i Monleón, a 9’17’’ i Al-Attiyah a 10’49’’

Gerard Farrés, més líder

El manresà Gerard Farrés i el melillenc Diego Ortega no només van conservar el lideratge assolit a l’etapa de diumenge en la categoria de buguis SSV, sinó que van incrementar la distància respecte el segon, que ara és Sara Price, després que el brasiler Varela caigués a la quarta posició. 

Farrés i Ortega van entrar tercers, per darrere del saudí Seaidan i el portuguès Ferreira, i lideren la classificació amb 14’55’’ d’avantatge.

En motos, la jornada va portar l’abandó del guanyador de l’edició de l’any passat Sam Sunderland, al km 178, per un problema mecànic, i la proclamació del vencedor de l’etapa Kevin Benavides, un parell d’hores després d’acabar-se, per les sancions a Plablo Quintanilla i Joan Barreda, que havien entrar primer i segon, respectivament. A la general, Ross Branch (Honda) segueix de líder, amb 4’11’’ sobre José Ignacio Cornejo, 5’09’’ sobre Ricky Brabec i 16’16’’ sobre Pablo Quintanilla.

Torrallardona puja al setè lloc

En camions, la jornada també ha comportat un canvi en el lideratge de la general, en què Ales Loprais (Praga), li ha pres el primer lloc a Janus van Kasteren (Iveco). I que Mittchell van den Brink amb Moi Torrallardona com a navegant es refés del mal dia anterior i recuperés la setena posició.