COPA CATALUNYA MASCULINA

El Vilatorrada es fa fort a casa davant d'un Girona que perd els papers (73-63)

Els santjoanencs signen el segon triomf del curs en un duel amb alternances constants al marcador

Guillem Andreu va ser l'encarregat de sentenciar el partit des del tir lliure

Guillem Andreu va ser l'encarregat de sentenciar el partit des del tir lliure / Jordi Biel

Treballada victòria del CB Vilatorrada en la darrera jornada de la primera volta a Copa Catalunya. Els bagencs s'enfrontaven a un rival directe per a evitar les places de descens, el Bàsquet Girona, que ara només tenen a dues victòries i tanquen les places de descens. El matx va estar marcat per la gran igualtat entre els dos conjunts, materialitzada en alternances constants a l'electrònic i sobre el parquet.

Davant d'un equip tant jove i atlètic com gironí, la premissa entre els jugadors dirigits per Ivan Culebras era clara: no permetre que corrin. Un pla de joc que va funcionar prou bé per norma general en els primers compassos del duel. El control del rebot sota el tauler local i l'elevat compromís en el balanç defensiu permetia als santjoanencs no entrar al joc d'anades i vingudes que proposaven els gironins. Les possessions tendien a ser llargues, i el bon funcionament de l'equip bagenc en estàtic els permetia marxar al descans amb un lleuger avantatge.

Els visitants van colpejar enrocant-se en defensa. Després d'uns primers minuts d'intercanvi de bàsquets, els gironins només van permetre dues cistelles en joc en els darrers sis minuts de període, i van tornar a dominar l'electrònic. Però l'ofici i veterania santjoanenca van valdre als locals per tornar a dominar, i situar-se amb un avantatge de tres punts quan restava un minut de partit. Aleshores, una falta favorable als locals va encendre els gironins, que van perdre els papers i van rebre dues tècniques, una a l'entrenador, i una desqualificant. Un festival de tirs lliures que es va encarregar de convertir Guillem Andreu, i que van donar un còmode coixí als locals.

L'equip entrenat per Ivan Culebras tanca així una primera volta on ha costat arrencar triomfs, tot i la competitivitat general que ha demostrat l'equip. Una bona manera, doncs, d'encarar el que resta de temporada amb l'objectiu d'assolir la salvació.

TERRA ENDINS CB VILATORRADA: Andreu 20, Soldado 18, Olvera 14, Soler, Martínez 7 –cinc inicial– Algue 3, Sergio Fernandez, Ayala 4, Roqueta 3, Ferran Fernandez 4 i Miquel Bonvehi.

BÀSQUET GIRONA: Pérez 4, Batlle 2, Vilagran 3, de Quintana 12, Vinyet 3 –cinc inicial– Soumare 8, Oyiboke 2, Pol Campeny 19, Jan Campeny 2, Victor 8 i Falgas.

ÀRBITRES: Lopez i Corominas.

PARCIALS: 15-17, 35-30 (descans), 44-46, 73-63