Pluja de rècords i records en el Campionat de Catalunya de Natació Màsters d'Hivern

647 nedadors de 53 clubs competeixen durant tot un cap de setmana a les piscines municipals, amb el segell de Manresa Ciutat Europea de l'Esport

Entre els participants hi havia la Maria Pau Corominas, la primera nedadora espanyola a classificar-se per a una final d'uns Jocs Olímpics, a Mèxic 1968

Herrador, Martínez, Gomáriz, Cubillas, Alonso, Hernández, Racero, Malagarriga, Gibert, Granados i Cots, alguns dels nedaddors que van competir pel CN Manresa

Herrador, Martínez, Gomáriz, Cubillas, Alonso, Hernández, Racero, Malagarriga, Gibert, Granados i Cots, alguns dels nedaddors que van competir pel CN Manresa / CN Manresa

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

Les piscines municipals de Manresa van viure aquest cap de setmana uns Campionats de Catalunya Màsters d'Hivern memorables, en el sentit que a la pluja de rècords que s'hi van batre, s'hi van afegir els múltiples records, vivències i emocions que els participants van intercanviar. Els campionats formaven part del programa d'actes que l'Ajuntament promou durant l'any de Manresa Ciutat Europea de l'Esport.

En els campionats hi van participar 647 nedadors de 53 clubs i s'hi van batre fins a 48 rècords, 1 d'Europa, 11 d'Espanya, 32 de Catalunya i 4 del campionat.

Entre els participants, va destacar la presència de Maria Pau Corominas, la primera nedadora que va participar en una final olímpica representant Espanya. Va ser als Jocs de Mèxic del 1968, a la final dels 200 metres esquena, la seva especialitat, en què va quedar setena. Tenia 16 anys. Als 13, ja havia quedat campiona d'Espanya. Va estudiar a la Universitat d'Indiana, on va coincidir amb Santiago Esteva, tots dos nedadors del CN Sabadell. Es va retirar el 1970, després de nedar la final dels 800 metres dels Campionats d'Europa de Barcelona.

A les piscines Manel Estiarte Duocastella, Corominas (Marnaton) va batre dos rècors, el dels 100 metres esquena +70 (1:35.95) d'Espanya i Catalunya, i el dels 50 lliures +70 (39.64) de Catalunya.

Maria Pau Corominas toca la campana en motiu d'un dels rècords que va batre

Maria Pau Corominas toca la campana en motiu d'un dels rècords que va batre / CN Manresa

El rècord d'Europa el va batre el nedador del CN Aquamàsters Frederik Hendrik De Bruijn. Va ser el dels 400 metres estils +85 (8:42.68).

Des de l'organització del campionat, es destaca que aquest tipus de campionats en què hi participen nedadors de les categories premàsters, de 20 a 24 anys, i màsters de 25 anys en endavant en franges de 5 anys, permet que coincideixin "a l'aigua tècnics amb els seus deixebles en un ambient d'amistat, que no vol dir renunciar a la competició". O el fet de veure llançar-se "a l'aigua per competir l'exconseller de la Generalitat Raül Romeva".

Les millors marques que es van assolir en el campionat, segons els bàrems establerts per la taula catalana, van ser els de l'exentrenador del CN Manresa Josep Claret, que ara és al club Nagi, i el de Cinta Vilanova, del CN Aquamàsters. També es van reconèixerels nedadorss del CN Manresa Jaume Cots i del CN Sabadell Joana Farrés com a esportistes de més edat del Campionat.

Jaume Cots amb l'alcalde Marc Aloy i el trofeu com a nedador de més edat del Campionat

Jaume Cots amb l'alcalde Marc Aloy i el trofeu com a nedador de més edat del Campionat / CN Manresa

En la classificació per equips, el CN Manresa va quedar en quarta posició, darrere del CN Aquamàsters, CN Sabadell i CN Swimfaster Salt.

Subscriu-te per seguir llegint