Albert Ortega, de La Molina CE, trenca una barrera de 51 anys de vigència

L'esquiador format a la Cerdanya és el primer de l'estat a competir en una segona màniga d'un gegant masculí de la Copa del Món des de Paquito Fernández-Ochoa el 1973

Albert Ortega va acabar en la 27a posició a Schladming

Albert Ortega va acabar en la 27a posició a Schladming / Pentaphoto

Redacció. Manresa

L'esquiador barceloní de La Molina Club d'Esports Albert Ortega, de 24 anys, ha fet història en convertir-se en el primer de l'estat en competir en una segona màniga d'un eslàlom gegant masculí de la Copa del Món des del 1973. Aleshores, Paquito Fernández-Ochoa va ser novè a la prova de Megève (França). Aleshores, el madrileny ja era un esportista consagrat, després d'haver guanyat l'or l'any anterior en l'eslàlom especial dels Jocs de Sapporo. En aquesta ocasió Ortega, tot i que ja té bons resultats en d'altres disciplines, va haver de superar el fet de sortir amb el dorsal 67 a Schaldming (Àustria) per quedar dels trenta primera a la primera màniga, finalment va ser 27è en una prova guanyada pel suís Marco Odermatt.

En la seva carrera, Ortega ja havia fet resultats destacats com un 23è lloc en el Mundial de Courchevel o el vuitè en la supercombinada de mateix campionat.