Judo

Guillem Lozano i Luca de Palma volen portar l'Esport7 als europeus i als mundials cadets

Els judoques del Centre de Tecnificacio del Bages i Moianès intentaran puntuar en la prova de la Copa d'Europa de Fuengirola, la setmana que ve, per ser als dos certàmens

Guillem Lozano i Luca de Palma, amb el seu tècnic, Maurici Casasayas Soler, al mig

Guillem Lozano i Luca de Palma, amb el seu tècnic, Maurici Casasayas Soler, al mig / Esport7

Redacció. Manresa

Els judoques de l'Esport7 i del Centre de Tecnificació del Bages i Moianès Guillem Lozano (Sant Fruitós de Bages, 2007) i Luca de Palma (Manresa, 2007) competiran el proper dia 17 a la prova de la Copa d'Europa de Fuengirola, a Màlaga. La seva intenció és aconseguir els resultats necessaris per aconseguir una plaça per als Mundials i els Campionats d'Europa de la categoria cadet.

Lozano practica judo des que tenia quatre anys, sempre sota les ordres de Maurici Casasayas Soler. Ha aconseguit cinc medalles en campionats estatals i des del 2021 també ha estat cinc cops campió de Catalunya. A més, ha guanyat nou ors en Copes d'Espanya i la plata en la prova de la Copa d'Europa de Fuengirola de l'any passat. Completa la seva trajectòria amb una novena posició a l'europeu cadet d'Odivelas (Portugal) i la participació, i el triomf en un combat, del Mundial de Zagreb.

Pel que fa a De Palma, també alumna de Casasayas, fa una dècada que practica judo, des que es va iniciar a l'escola La Flama. Té dotze medalles en l'àmbit català, des d'infantil a absolut, amb sis títols. També va ser bronze en l'estatal cadet, a més de medalles en Supercopes d'Espanya, dos segons llocs i un tercer. Una medalla a l'europeu i els títols en l'estatal, sobretot en el cas de Lozano, serien un bon premi a entrenaments de dos a quatre hores al dia.