Hoquei patins/Copa del Rei

L'Igualada Rigat queda fora de la Copa per culpa dels pals i del porter del Voltregà (4-2)

Els anoiencs s'avancen i manen a la primera part, però deixen passar el seu moment, erren massa en atac i els osonencs ho aprofiten a la represa

L'equip de l'Igualada Rigat abans de l'inici del partit

L'equip de l'Igualada Rigat abans de l'inici del partit / Luis Velasco/RFEP

Jordi Agut

Jordi Agut

L'Igualada Rigat ha deixat passar una molt bona oportunitat per arribar a les semifinals de la Copa del Rei. Després d'una primera part en què ha dominat i ha fet fins a cinc pals, ha marxat al vestidor amb un empat a un i la millora del joc del Voltregà i la sensacional actuació del seu porter, Oriol Codony, han capgirat el resultat.

El partit ha estat trepidant des del començament, amb un Igualada Rigat que buscava atacs ràpids i xuts i un Voltregà que preferia frenar més el ritme, però que no ho aconseguia. Aleix Marimon ha estat el més incisiu a l'inici amb quatre arribades gairebé seguides, una de les quals ha anat al pal. Ha estat un dels quatre dels anoiencs en la primera meitat.

Els canvis semblava que frenaven una mica l'impuls, però ha estat precisament un d'ells, Marc Rouzé, qui ha tocat la primera bola i d'un xut creuat l'ha allotjada a l'escaire d'Uri Codony. Cervera ha pogut marcar tot seguit, però ha estat el Voltregà qui ha empatat en l'única desatenció defensiva arlequinada en els primers 25 minuts. Gerard Teixidó ha pogut avançar sense marca i ha superat Torrents d'un xut creuat.

El partit es tornava a aturar, però els esdeveniments s'han precipitat a set minuts per al final amb una blava a Àlex Rodríguez. Gerard Riba ha fallat la falta directa i la superioritat ha propiciat un setge de dos minuts, amb dos pals de Roger Bars i una errada a porta buida inclosa. Amb tots els jugadors a la pista, els darrers minuts del període han significat una mena d'armistici, tot i que Rouzé ha estat a punt de fer el segon amb un xut alt.

Canvi de panorama

Les coses, pero, ja han començat de manera diferent a la represa. El Voltregà ha avançat la seva línia de pressió per impedir que l'Igualada xutés tant. Tot i això, Rouzé i Marimon, sols contra el porter, han errat una ocasió claríssima per tornar a avançar el seu equip. Després, el mateix Mabe ha enviat al pal, però la dinàmica ja havia canviat i el Voltrega jugava al seu ritme.

Ha estat en una pèrdua en la sortida que Gerard Teixidó ha recuperat la bola i ha assistit Eric Vargas perquè anotés el 2-1. La celebració dels aficionats del Voltregà, situats darrere de la banqueta igualadina, picant el sostre de la zona de Marc Muntané, ha fet aturar el partit uns minuts.

Quan s'ha reprès, l'Igualada ha anat directe cap a la porteria de Codony, però tot i tenir fins a sis xuts en sis minuts, alguns molt clars, no ha anotat. A sobre, ha comès la desena falta i Burgaya no ha perdonat. En el darrer minut, Gerard Riba ha donat esperança a mig minut, però set segons després, amb la porteria buida, Vargas ha fet el 4-2 i tot s'ha acabat.

CP VOLTREGÀ MOVENTO STERN: Codony, Burgaya, Molas, Teixidó, Àlex Rodríguez -equip inicial- Vargas, Molas, Serra

IGUALADA RIGAT HC: Torrents, Nil Cervera, Riba, Carol, Marimon -equip inicial- Tety Vives, Rouzé, Bars

ÀRBITRES: Fernández i Villar

GOLS: 0-1 Rouzé min 12, 1-1 Teixidó min 13, 2-1 Vargas min 36, 3-1 Burgaya (fd) min 39, 3-2 Riba min 40, 4-2 Vargas min 40