Ona Bonet i Lerato Pagès, campiones d'Espanya sub-20 en Pista Coberta

La saltadora i la tanquista de l’Avinent Manresa es proclamen Campiones d’Espanya en Pista Coberta

El perxista Martí Serra obté la plata i Biel Ciruheda el bronze en els 400 metres

Els equips masculí i femení sub-14, Campions de Catalunya

la saltadora Ona Bonet al podi del Campionat d'Espanya sub-20 en Pista Coberta

la saltadora Ona Bonet al podi del Campionat d'Espanya sub-20 en Pista Coberta / CAM

Jordi Badia Perea

Els atletes de l’Avinent Manresa van tancar la seva participació en els Campionats d’Espanya sub-20 celebrats a Salamanca amb un botí de 4 medalles, les dues d’Or guanyades per la saladora Ona Bonet i la tanquista Lerato Pagès, la de plata del perxista Martí Serra i el bronze de Biel Ciruheda en els 400 metres llisos. A més, amb les seves actuacions, també van aconseguir tres rècords absoluts del Club Atlètic Manresa.

Ona Bonet es va imposar amb claredat a la final d’altura, en superar l’1,82 m. Amb aquesta marca, Bonet aconseguia el títol de Campiona d’Espanya i també el rècord del campionat.

L’actuació de la tanquista Lerato Pagès també va ser excel·lent. Va guanyar la medalla d’or dels 60 metres tanques amb una marca de 8’’26. A les eliminatòries, Pagès havia registrat uns 8’’24 que eren rècord absolut del Club Atlètic Manresa i rècord d’Espanya sub-20. Aquests 8’’24 situen Lerato Pagès cinquena en el rànquing europeu i vuitena en el mundial.

Lerato Pagès, al podi del Campionat d'Espanya sub-20 en Pista Coberta

Lerato Pagès, al podi del Campionat d'Espanya sub-20 en Pista Coberta / CAM

A la final de perxa, Martí Serra va saltar 5,25 metres, batent en 5 cm la seva millor marca personal i establint un nou rècord del Club Atlètic. El salt li va servir per proclamar-se subcampió d’Espanya i penjar-se la medalla de plata.

La tercera medalla la va guanyar Biel Ciruheda en quedar tercer a la final dels 400 metres llisos, amb una marca de 48’’43. Com en el cas de Lerato Pagès, Ciruheda també va registrar una marca inferior a les semifinals. Va aturar el cronòmetre en 48’’03, un segon per sota de la seva millor marca personal.

Van completar l’actuació dels atletes de l’Avinent Manresa al sub-20 de Salamanca Jofre Roca, novè a la final dels 3.000 metres llisos amb 8’46’’77 i Arnau Pujols, quinzè en el 1.500 metres amb 4’06’’81.

Doblet manresà al Campionat de Catalunya sub-14

Els equips masculí i femení de l’Avinent Manresa es van proclamar Campions de Catalunya sub-14 a la Pista Coberta ‘Carmen Valero’ de Sabadell. Per a l’equip femení, el títol va significar revalidar el que havia aconseguit la temporada passada, mentre que per al masculí ha representat millorar la segona posició. L’Avinent Manresa ja havia obtingut el doblet l’any 2019.

L’equip femení, integrat per Júlia Planas, Paula Petrizzelli, Ona Trulls, Jana Buzon, Cloe Carreras, Paula Vergas, Jana Xarpell, Queralt Garcia, Jana Manubens, Ilargi Oliveras i Anna Recuenco, van quedar primeres amb 105 punts, per davant de l’AA Catalunya, amb 99,5 punts, i el Cornellà Atlètic, amb 94,5 punts.

Pel que fa a l’equip masculí, integrat per Andreu Piqué, Edu López, Pol Fernández, Arnau Piqué, Oriol Huch, Hugo Gallardo, Arnau Delgado, Guillem Centellas, Arnau Leonarte, Bernat Bort i Arnau Rovira, van liderar la classificació amb 118,5 punts, superant els 98,5 punts de l’AA Catalunya i els 98 punts del CE Penedès.

Tant l’equip femení com el masculí, van guanyar les seves finals del 4x200 metres.