Els txecs Marek Rauchfuss i Karla Löffelman guanyen la Volcat 2024

L’igualadí Roger Ferrer, 12è a la segona etapa, acaba 7è de la general i 2n en la categoria sub-23

Karla Löffelman i Marek Rauchfuss, guanyadors de la Volcat 2024 | FRANCESC LLADÓ/VOLCAT / redacció. igualada

Redacció

L’igualadí Roger Ferrer de l’equip manresà Cannondale-ISB no va poder conservar el quart lloc a la classificació general de la Volcat Igualada, ni la primera posició a la categoria sub-23, en acabar 12è a la segona i última etapa disputada aquest diumenge i va perdre l’avantatge que havia assolit dissabte. La 20a edició de la Volcat la van guanyar els txecs Marek Rauchfuss i Karla Löffelman, les categories masculina i femenina, respectivament.

La segona etapa, de 39 km i 978 metres de desnivell positiu, es va iniciar a les 9 del matí. La pluja va deixar el recorregut enfangat, fet que va afegir dificultats a un traçat que ja s’havia dissenyat com a exigent i tècnic, segons van explicar els organitzadors de la 20a edició de la Volcat Igualada by Scott.

En la categoria masculina, Marek Rauchfuss (Ceska Sporitelna-Accolade) va tornar a guanyar a l’esprint, com ja havia succeït a la primera etapa, i contra els mateixos dos rivals, el francès Hugo Drechou (Groove Gravel) i el colombià Diego Alfonso Arias (Beria-Polimedical MTB Racing Team). Tots tres van formar el podi, amb diferències mínimes de 1.34 i 13.45.

En la categoria femenina, també es van repetir els mateixos resultats que a l’etapa de dissabte. Això sí, la txeca Karla Löffelmann (Ceska Sporitelna-Accolade) sortia amb més diferència a la classifcació. I ahir va ratificar la seva superioritat entrant en solitari a la meta.

El podi el van completar la portuguesa Melissa Maia (Guilhabreu) i l’asturiana Cristina Morán (Scott Bikes), que ahir també van ser segona i tercera.

Ferrer perd l’avantatge

Roger Ferrer no va poder repetir la bona actuació de dissabte, i va entrar en 12a posició, a 4:11.46 del primer classificat, i a 1:39 del colombià Nelson Durán Peña (Beria-Polimedical MTB Racing Team), guanyador de la categoria sub-23. D’aquesta manera, va caure al 12è lloc de la general i va acabar 2n en la categoria sub-23.

Pel que fa el santfruitosenc Guillem Muñoz (76Factory BG Team)), va haver d’abandonar.