Ordino Arcalís, la primera estació a obrir temporada de tot el Pirineu

Les darreres nevades permeten al domini andorrà habilitar la zona de la Coma una setmana abans del previst

Durant aquests primers dies d’obertura, el forfet de dia tindrà un preu reduït de 30 euros,

Diversos esquiadors a les pistes andorranes d'Ordino Arcalís

Diversos esquiadors a les pistes andorranes d'Ordino Arcalís / ACN

ACN

L'estació andorrana d'Ordino Arcalís ha donat aquest divendres el tret de sortida a la temporada 2023-2024. Les nevades de dimarts i dimecres han deixat gruixos de fins a 40 centímetres de neu a les parts altes de les pistes i els equips tècnics han habilitat l'àrea esquiable de La Coma una setmana abans del què estava previst. Així, s'ha posat en funcionament el telecadira de sis places desembragable de La Coma, el Telecabina de Tristaina i el teleesquí Orris, que donen accés a sis quilòmetres de pistes. Aquest avançament d'obertura converteix l'estació en la primera del Pirineu a estrenar la temporada, a la qual s'hi afegirà aquest dissabte Baqueira Beret, a la Val d'Aran, i Porté-Puymorens, a la Catalunya del Nord.

Els primers esquiadors d'aquest divendres han pogut estrenar la temporada de manera gratuïta. La intenció és ampliar progressivament en els pròxims dies el nombre d'instal·lacions i pistes obertes. En aquest sentit, la previsió meteorològica indica que les temperatures seran propícies per a la producció de neu.

Durant aquests primers dies d’obertura, el forfet de dia per Ordino Arcalís tindrà un preu reduït de 30 euros, i es podrà adquirir únicament a les taquilles de L'Hortell. Aquells que ja disposin de qualsevol dels forfets de temporada de Grandvalira Resorts (Andorra Pass, Nord Pass, Mountain Pass o Forfet Extraescolar) podran encetar la temporada a partir d'aquest dissabte. Cal tenir en compte, però, que l'aforament a Ordino Arcalís estarà limitat aquests primers dies a 1.500 persones.