Satisfacció i alegria entre els primers esquiadors de Font Romeu

L'estació va arrencar la temporada dissabte passat i t'expliquem com va ser aquesta primera jornada

El telecabina Airelles Expréss, amb cabines panoràmiques de 10 places, s’obrirà al públic a partir del 20 de desembre

Dos dels primers esquiadors d'aquesta temporada a Font Romeu

Dos dels primers esquiadors d'aquesta temporada a Font Romeu / Ivan Sanz

Ivan Sanz (Diari de la Neu)

Font-Romeu Pyrénées 2000 ja té la temporada en marxa i, amb ganes de tastar la neu, hi vam fer una visita el cap de setmana passat, en el primer dia de l'obertura. A les 9 del matí, hora d’arribada per començar la nostra crònica i enregistrament d’imatges, l’aparcament de Les Airelles presentava una entrada més aviat fluixa. Fluixa per tractar-se d'un inici de cap de setmana amb entrada a la setmana de "la Puríssima".

Possiblement, molts esquiadors donaven per fet que aquell dia l’estació no obriria tenint present el que va passar el dia abans a la tarda, amb pluja intensa a la Cerdanya. A totes les cotes fins a gairebé les 11 de la nit. I més encara després dels anuncis de les estacions veïnes renunciant a l’obertura.

Però no, les temperatures per sota els 0 graus tota la nit anterior i tot el matí, més un aire sec, i la potent xarxa d’innivació de l’estació, van permetre una obertura de pistes parcial. Mentre ens collàvem les botes, i ja sortint de l’aparcament, vam poder observar les matrícules dels cotxes aparcats: 60% placa francesa, 40% placa espanyola. Però a pistes, curiosament, s’escoltava més el català i el castellà que no pas el francès.

Els responsables de Font-Romeu i Pirineus 2000 es van poder treure de sobre les males sensacions que la pluja els havia deixat a flor de pell. L’alegria era evident en la somrient Maude Lletché, directora comercial i de comunicació de l’estació, qui ja ens esperava a les oficines quan tot just passaven uns pocs minuts de les 9 del matí. Res a veure amb el to de veu de desànim de divendres matí, quan ens va anunciar que l'estació no podia obrir.

Des del sector alt de Les Airelles, i amb el ressò de fons de l’aire comprimit dels canons produint neu a tot drap, Maude va explicar que “és una bona notícia que hàgim aconseguit obrir”. Va recordar que en total hi havia 4 remuntadors en marxa i 10 pistes i que “per sort fa fred, s’està innivant, i la previsió és obrir 20 pistes i tots els sectors" de cara als dies que venen.

Pel que fa al telecabina Airelles Expréss, amb cabines panoràmiques de 10 places, va avançar que s’obrirà al públic a partir del 20 de desembre. Farà el trajecte entre el nucli urbà de Font Romeu i Les Airelles en només 5 minuts.

Què hi diuen els clients

A pistes també vam voler entrevistar alguns dels clients que lliscaven des de bon matí per l’estació de l'Alta Cerdanya. Guanyant metres amunt pel telecadira Col del Pam vam compartir trajecte amb Jordi Amat, entrenador del Club Esquí Llívia, qui ens va assegurar que s’havia trobat una estació “molt millor del que es pensava” i que la neu “està bastant bé”.

Al sector del Roc de la Calma vam interceptar a la sortida del telecadira Martí Vila, un jove veí d’Olot, que havia vingut a passar el cap de setmana amb els amics. Sobre la neu va coincidir en definir-la de “bastant bé, però poca quantitat” però que tenint present que ens trobem a inicis de la temporada “és acceptable”. L’acompanyava el seu amic Gil, de Banyoles, que va recordar que aleshoresx Font-Romeu era l'única estació oberta al Pirineu oriental i que “la neu està prou bé”.

Al sector de Les Airelles també vam compartit trajecte amb Jordi Gaspar, de Barcelona i va raonar que “tenint present el que hi ha obert, està molt bé” i va deixar clar que es tractava de neu de canó, però que “no podem demanar gaire més”. Es trobava compartint l’esquiada amb la seva colla d’amics, tot ells amb segona residència a la Cerdanya i amb passi de temporada de Les Neus Catalanes.

La Lucil Casado, veïna de Perpinyà, va pujar a esquiar amb la família i una amiga. Sobre la situació a pistes va declarar que “està bé per ser el primer dia, tot i que no hi ha moltes pistes obertes, però està bé per començar”.

I finalment Pere Canela, practicant de telemarker i veí de Teià. Va assegurar estar molt sorprès, ja que “tenint en compte que ja no hi havia perspectiva d’obertura per aquest cap de setmana, a causa de les pluges d’ahir, la neu està sorprenentment bé”. Es va mostrar molt agraït pel fet que “s’ha fet una bona feina de canó, hi ha una bona base” i, tot i admetre que no hi havia moltes pistes obertes, va manifestar que “les que hi ha estan bé per començar la temporada, i com que no hi ha massa gent puc dir que és un dia fantàstic”.

I així, lliscant entre els sectors de Coll del Pam, Les Airelles i la Calma, curiosament tots els que són la cara sud del domini esquiable (excepte el que seria la zona de la Gentianes de Pirineus 2000), les hores van passar de pressa a la sempre solejada Font-Romeu Pirineus 2000. Aquest dissabte, però, amb presència de vent constant de nord i amb temperatures per sota els 0 graus tot el dia. I amb els canons produint en algunes de les pistes encara no obertes al públic.

A pocs minuts per les dues de la tarda, tocava plegar. Deixàvem enrere la terrassa del restaurant La Gallina i el Bar El Gall, a la cota 2.140m, amb força ambient d’esquiadors prenent el sol i menjant alguna cosa. Ja al peu de pista de Les Airelles, a la cota 1.965, el restaurant amb terrassa també mostrava un pacte ben animat.

La temporada ha començat a Font-Romeu Pirineus 2000 i també ho ha fet de forma similar a com la passada setmana ho va fer Portè-Puymorens. És a dir, amb bona nota.

TEMES