Vallès Occidental

Un avi mort electrocutat a Sabadell després del nyap de l’electricista de l’assegurança

El propietari de la vivenda va morir d’una descàrrega elèctrica a la dutxa dues setmanes després de la intervenció del fals tècnic, que ha sigut detingut

Imatge d'arxiu d'un quadre elèctric

Imatge d'arxiu d'un quadre elèctric

Guillem Sánchez

Un home de 88 anys va morir el 13 de desembre del 2022 al seu domicili de Sabadell en patir una violenta descàrrega elèctrica mentre es dutxava. Els Mossos d’Esquadra han arrestat quatre mesos més tard l’electricista que dies abans havia acudit a reparar un tall de llum a l'habitatge. Es tracta d’un operari que no disposava ni de la formació adequada ni tampoc de la llicència requerida per exercir aquesta funció. No era un treballador qualsevol; l’havia enviat a la residència de la víctima la seva companyia de l’assegurança.

A finals de novembre, l’avi va patir un tall de llum a casa seva. La seva filla, conscient que l’home tenia contractada una assegurança de la llar que incloïa reparacions elèctriques, va contactar amb la companyia perquè es fes càrrec del problema domèstic. L’empresa, després de comprovar les dades del seu client, es va comprometre a enviar-li a casa un electricista.

L’1 de desembre, l’electricista, de 36 anys, designat per la companyia es va presentar al domicili i va portar a terme la reparació. Va revisar el quadro elèctric i, aparentment, va resoldre els problemes que patia la instal·lació elèctrica. Però dues setmanes més tard, l’avi, mentre es dutxava, va patir una descàrrega mortal.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissària de Sabadell dels Mossos van iniciar després de la mort, considerada de naturalesa violenta, unes indagacions per aclarir el que havia passat. Els policies van comprovar que la víctima tenia contractat aquest servei amb la companyia i que aquesta havia enviat pocs dies abans un dels seus treballadors –possiblement subcontractat–.

Quatre mesos més tard, la policia catalana ha arrestat l’electricista en descobrir que no tenia ni la formació ni la llicència necessàries per exercir aquesta tasca. Els investigadors el consideren responsable de la mort de l’avi. L’home ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial, però es manté investigat pels delictes d’homicidi imprudent, falsificació de document mercantil i intrusisme.