Un home resulta ferit en caure en una atracció fora de servei a Berga

Els fets han tingut lloc la matinada de dilluns, finalitzada la Patum, al passeig de la Indústria

Vies de l’atracció, amb una de les quals es va entrebancar i va caure l’accidentat

Vies de l’atracció, amb una de les quals es va entrebancar i va caure l’accidentat / Regió7

ACN

Un home ha quedat ferit per un fort traumatisme al cap en caure en una atracció de fira que estava fora de servei a Berga. Els fets han tingut a 2/4 de 5 de la matinada de dilluns al passeig de la Indústria, a l’espai on s’ubica la fira que es munta per la Patum. Durant tota la tarda i part de la nit, aquest diari ha intentat, sense èxit, que algun dels cossos de seguretat i emergència que han intervingut expliqués l’estat de l’accidentat i el lloc on està ingressat.

En un primer moment, Mossos d’Esquadra ha explicar a Rac1 que es tractava d’un ferit crític traslladat a l’Hospital de Berga. Al centre però, no hi constava cap registre d’entrada. L’atenció al lloc dels fets, segons SEM, la va fer Creu Roja, que tampoc no sap donar raó d’on es troba ingressada la persona atesa i quin és el seu estat. SEM assegura que tot i que tenia dispositiu a Berga no hi va intervenir. En aquests casos, si es tractava d’una persona en estat crític el més lògic és que hagués estat evacuada amb un vehicle d’altes prestacions mèdiques a un hospital de nivell superior al de Berga.

L’accidentat s’hauria entrebancat mentre corria amb les vies de l’atracció i hauria caigut i impactant contra el terra o algun ferro, segons la versió que ha donat aquest dilluns a la tarda el cos del Mossos d’Esquadra. A primera hora del matí, els Mossos havien explicat que l’accidentat havia caigut de més alçada quan intentava pujar-hi, però després d’una investigació es va aclarir que no va ser així.

El propietari de l’atracció ha explicat a Regió7 que a la instal·lació no hi havia restes de sang i creu que el primer impacte va ser directament a terra. L’atracció estava aturada des de les 8 de la tarda pel xàfec que va fer diumenge a la tarda a Berga i el propietari a l’hora dels fets no hi era.

Segons comentava, no va fer falta que s’hi presenciés ni tampoc ha prestat declaració, per la manca de relació amb els fets. Es considera un accident fortuït que no estaria relacionat amb l’atracció. Tot i això, ahir el propietari s'ha interessats per saber què va passar i testimonis presencials li han explicar que l’accidentat podria ser que fugís d’una discussió en un bar proper i que hauria caigut a l’entrebancar-se o voler creuar per la via de l’atracció, elevada, però de poca alçada.

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, lamentava la caiguda accidental, i explicava que quan va ocórrer es va traslladar de seguida al lloc dels fets. Tot i això, ha assegurat que desconeixia els detalls. Tampoc no ha volgut donar cap tipus d’informació la Policia Local de Berga, argumentant que hi havia hagut canvi de torn i que no tenien accés a l’acta de l’accident.

Restes de sang de l'accident

Restes de sang de l'accident / A.C.