Presó provisional sense fiança per a l'home que va disparar el regidor de Sant Jaume de Frontanyà

El Jutjat de Ripoll l'ha enviat a presó mentre se l'investiga per tres presumptes homicidis en grau de temptativa

El dimecres 14 de juny al voltant de les deu del matí l'home va disparar contra el regidor de Sant Jaume de Frontanyà Nil Anselmo a la localitat de les Llosses.

El regidor de Sant Jaume de Frontanyà Nil Anselmo, ferit per un home armat a Les Llosses

El regidor de Sant Jaume de Frontanyà Nil Anselmo, ferit per un home armat a Les Llosses / ACN

Redacció/ACN

La jutgessa ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut dimecres després d'atrinxerar-se armat en una masia de les Llosses (Ripollès) i ferir, amb una arma de caça, un veí, regidor de Sant Jaume de Frontanyà i dos agents dels Mossos d'Esquadra. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Jutjat de Ripoll l'ha enviat a presó mentre se l'investiga per tres presumptes homicidis en grau de temptativa. Els dos mossos ferits van presentar divendres una querella contra l'arrestat.

Tots els delictes estan penats amb 30 anys de presó. Asseguren que els policies es van identificar "en reiterades ocasions" i anaven "degudament uniformats" quan van entrar a la casa. Tot i això, segons la denúncia, un d'ells va ser ferit per l'impacte del seu escut després de produir-se una explosió i l'altre va rebre l'impacte d'una bala a la cama dreta.

Manel Anselmo i Nil Anselmo a l'ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà

Manel Anselmo i Nil Anselmo a l'ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà / Marc Canturri

A la querella, s'explica que el dimecres 14 de juny al voltant de les deu del matí l'home va disparar contra el regidor de Sant Jaume de Frontanyà Nil Anselmo a la localitat de les Llosses, i que, tot seguit, es va atrinxerar a la masia anomenada les Lloberes de Dalt. El grup de negociadors dels Mossos va intentar "sense èxit" que el querellat s'entregués als mossos i donés l'arma però, en no aconseguir-ho, "es van donar ordres al GEI d'intervenir i accedir a l'habitatge".

D'altra banda, en el mateix relat s'explica que quan el segon agent ferit va accedir a la primera planta va observar com l'home "es va girar cap a ell, el va mirar empunyant l'escopeta" i, després que l'agent li digués "llença-la, llença-la", el querellat "va disparar contra la seva cama dreta". Tot seguit, "van actuar altres efectius del GEI que van poder neutralitzar l'individu".