Aquest divendres

Un incendi a Portbou obliga a confinar Colera un dia de forta tramuntana

Fum a Colera procedent de l'incendi de Portbou

Mireia Rodó

Redacció

Un incendi declarat aquesta tarda en una zona forestal de Portbou (l’Alt Empordà) ha obligat a mobilitzar almenys 34 dotacions, quatre de les quals d'aèries, del cos de Bombers sobre el terreny i a reclamar l’ajuda dels seus homòlegs francesos. 

A quarts de 8 de la tarda el foc ja afecta 150 hectàrees, amb un potencial de 700, i es treballa intensament per frenar-ne els flancs dret i esquerre. El vent, que avui bufa amb força a l’Empordà, està complicant les tasques d’extinció. De moment, per precaució, s’ha ordenat el confinament dels veïns de Colera. És a dir, se’ls ha demanat que no surtin de casa i que tanquin finestres perquè no els afecti el fum. No obstant, el foc amenaça principalment zona forestal i no hi ha cap urbanització ni zona urbana que preocupi, segons asseguren fonts dels Bombers de la Generalitat.

També està tallada la carretera N-260 entre els quilòmetres 0 i 11, des de Colera fins a la frontera. El primer avís del foc s’ha rebut sobre les 16.39 d’avui divendres després de detectar-se una columna de fum.