Detenen un agent dels Mossos d'Esquadra del Bages per un delicte d'agressió sexual

L'acusat ha ingressat a presó de forma provisional després de passar pel Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Manresa

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa / ARXIU/J.S.

Laura Serrat

Laura Serrat

Un agent del cos dels Mossos d'Esquadra ha estat detingut al Bages acusat d'un delicte d'agressió sexual, segons ha confirmat la policia a aquest diari. La causa està oberta per un delicte continuat d'agressió sexual amb agreujant de persona especialment vulnerable pel grau de discapacitat de la víctima. 

Els Mossos van detenir l’agent divendres passat i aquest diumenge l’arrestat va passar a disposició del jutjat d’instrucció 4 en funcions de guàrdia de Manresa, que va decretar el seu ingrés a presó de forma provisional. 

La magistrada encarregada del jutjat d’instrucció 4 de Manresa, després de practicar l’escorcoll i escoltar la declaració de la víctima, va decidir acordar presó provisional, comunicada i sense fiança per al mosso. A més, segons informa el TSJC, també va interposar una ordre d’allunyament de la víctima, tot i que queda suspesa la seva aplicació pel fet que l’investigat està a presó. Al mateix temps, li prohibeix comunicar-se amb la víctima per qualsevol via.

El cos policial no ha revelat de quin tipus d’agressió sexual es tracta, però sí que ha aclarit que el presumpte delicte s’hauria comès dins de l’àmbit de la vida privada de l’agent. No obstant això, fonts dels Mossos informen que l’entrada a presó provisional per part de l’acusat suposa la suspensió directe del sou que li correspon com a agent del cos dels Mossos d’Esquadra. No obstant això, serà una vegada celebrat el judici i dictada la sentència, quan es decidirà el futur laboral del mosso acusat per un presumpte delicte d’agressió sexual continuat. 

El tipus delictiu d'agressió sexual, des de l'última reforma del codi penal, contempla actualment des de les formes anteriors tipificades com a abús sexual, fins a la violació. En aquest sentit, la policia catalana no ha concretat de quin tipus d’agressió es tracta, però en qualsevol cas, ha aclarit que es tracta d’un delicte continuat d’agressió sexual a una persona especialment vulnerable, tenint en compte que pateix una discapacitat.