Operació tornada del Pont del Pilar: cues de 12 quilòmetres a la C-16

Els problemes circulatoris a la via han començat a mig matí, entre Guardiola de Berguedà i Cercs

Imatge d'arxiu de la C-16, l'altura de Berga

Imatge d'arxiu de la C-16, l'altura de Berga / arxiu

Alba Díaz

Alba Díaz

La C-16 és una de les vies que aquest diumenge a les 15 hores concentra les principals retencions en el marc de l'operació tornada del Pont del Pilar. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit a través dels seus canals, la circulació a la via s'ha començat a complicar a les 10:45 hores. Ara per ara, la C-16 acumula 12 quilòmetres de cues entre Guardiola de Berguedà i la Nou de Berguedà.

D'altra banda, a l'AP-7 hi ha tres trams d'aturades: 7 quilòmetres entre Castellví de Rosanes i Castellbisbal, 7 més entre Castellet i la Gornal i Olèrdola, i 5 quilòmetres a Subirats, tots en direcció Barcelona. També destaquen els 4 quilòmetres de cua a l'N-260 entre Ribes de Freser i Ripoll o els 3,5 quilòmetres de retenció a la C-14 a Organyà.

Durant el pont del Pilar, Trànsit ha desplegat un dispositiu especial de mobilitat. En el cas de la C-16, les mesures es concentren al tram entre Berga i Cercs, amb l’anul·lació de carrils ràpids per optimitzar la capacitat de la carretera i aconseguir una velocitat més uniforme, i amb tancaments d’accessos com el de Berga centre i Berga nord per evitar l’encreuament de vehicles en una mateixa via.