L’estafa del fals Dani Martín: fins a onze víctimes afectades

Una de les denunciants ha perdut 80.000 euros a causa de l'engany

Redacció

Les ‘estafes de l’amor’ són un succés més freqüent del que a priori pot semblar. El que potser no és tan habitual és que les víctimes siguin enganyades per estafadors que es fan passar per presumptes famosos. Això és precisament el que li ha passat a la Maria (nom fictici) i altres dones durant més d’un any, han informat des del programa d’Antena 3 ‘Y ahora Sonsoles’.

La tapadora per a aquest cas va ser el cantant Dani Martín, la qual cosa va permetre als delinqüents aconseguir ni més ni menys que 170.000 euros en total.

«Amor i entrega» a canvi de diners

Pel que sembla, les víctimes eren fans de l’artista, i van ser enganyades amb la promesa d’«amor i entrega» a canvi de diners. «Jo era fan d’ell i em vaig il·lusionar quan es va posar en contacte amb mi», ha explicat la Maria, que va vendre diverses propietats per aconseguir l’import que se li demanava. «La primera transferència van ser al voltant de mil euros», ha afegit.

L’operació es va repetir al llarg els 14 mesos que va durar la suposada relació, i durant els quals la Maria va perdre un total de 80.000 euros dels seus estalvis. Malgrat els pagaments efectuats, el fals músic mai va proposar veure’s personalment amb cap de les onze persones afectades a tot Espanya, a qui amenaçava quan no rebia els pagaments corresponents. Tal com han comunicat des de l’esmentat programa, la Guàrdia Civil ja ha identificat els dos responsables d’aquesta estafa i els ha detingut a València.