La petita Nieves ja es troba amb la seva nova família després de ser abandonada en un contenidor

El perfil que busca la Guàrdia Civil és el d'una dona caucàsica –segons les proves d'ADN– presumiblement toxicòmana que ha donat a llum fora d'un centre de salut i que ha portat l'embaràs sense control mèdic

La nena va ser trobada amb el cordó umbilical encara penjant

La nena va ser trobada amb el cordó umbilical encara penjant / EUROPA PRESS

Europa Press

La petita Nieves, que va ser abandonada en un contenidor de residus a Los Palacios i Villafranca (Sevilla) el passat dilluns 18 de desembre, ja gaudeix de la calidesa d'una nova família adoptiva.

Aquest dijous, la nena va rebre l'alta a l'Hospital Virgen de Valme on es trobava ingressada, tot i que des del 24 de desembre ja estava acompanyada pels seus nous pares, com va avançar Cope Sevilla.

Fonts de la Consellería dIgualtat de la Junta d'Andalusia van informar a Europa Press que els pares adoptius tenen la "guarda fins l'adopció". Això significa que de manera provisional la tindran en adopció durant sis mesos per a posteriorment, seguint tots els procediments legals i protocols, arribar a l'adopció definitiva.

La troballa del nadó es va produir al voltant de les sis de la tarda del 18 de desembre, quan una veïna que estava a punt de llançar les escombraries va sentir el seu plor i va localitzar la nena que encara tenia el cordó umbilical penjant. Posteriorment, es va alertar la Guàrdia Civil, que la va traslladar a l'Hospital de Valme.

La petita, que portarà per nom Nieves en honor a la patrona del municipi i pel fred que feia aquella tarda-nit en què va ser trobada, va arribar al centre amb símptomes d'hipotèrmia, ja que estava completament nua i dins d'una bossa de brossa.

Es busca una mare toxicòmana

En aquests moments, es manté oberta una investigació per esbrinar com i qui va deixar la nena en un contenidor. Tot i que segons fonts de la investigació, després de realitzar-li les pertinents anàlisis clíniques, es va revelar que tenia restes de substàncies tòxiques al seu organisme. Una cosa que seria compatible amb una mare consumidora de substàncies estupefaents.

Per tant, el perfil que busca la Guàrdia Civil és el d'una dona caucàsica (de raça blanca) –segons les proves d'ADN– presumiblement toxicòmana que ha donat a llum fora d'un centre de salut i que ha portat l'embaràs sense control mèdic, ja que no s'han trobat registres compatibles amb el cas.