Un perfil que parodia Antena 3 difon un rumor fals sobre la mort del comissari Villarejo a Manresa

La difusió d'aquesta enganyosa notícia coincideix amb la visita del comissari al Bages per participar al pòdcast "The Wild Project" del youtuber manresà Jordi Wild

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

"Última hora. Troben el cos sense vida del comissari José Manuel Villarejo en un parc als afores de Manresa". Aquest és el missatge viral que un perfil parodia ha difós fent-se passar per Antena 3 a X (abans Twitter). Es tracta d'una notícia falsa que l'usuari @pedrodelasoja, amb el nom i la foto d'Antena 3 Noticias, ha difós a internet i ha generat una gran confusió entre els usuaris. La teoria conspiranoica, que ha estat compartida per molts com a verídica, coincideix amb l'aparició del comissari al podcast "The Wild Project" del youtuber manresà Jordi Wild, rodat a prop de la capital del Bages.

El tuit fals de @pedrodelasoja anunciant la mort del comissari Villarejo

El tuit fals de @pedrodelasoja anunciant la mort del comissari Villarejo / Redacció

El rumor de la mort del comissari a Manresa ha sorgit d'una piulada penjada el 7 de gener al perfil @pedrodelasoja, que en el moment de la publicació s'havia camuflat amb la imatge corporativa d'Antena 3. Llavors, el compte assegurava que el cos de Villarejo havia estat trobat "sense vida" als afores de la capital Bages. Dos dies després, l'estètica del perfil és completament diferent i no hi ha cap rastre del logotip o del nom que van usar-se per fer la publicació. En aquest sentit, l'usuari que ha difós la notícia falsa, a la descripció, es defineix com a "perfil parodia" i lloc on es fa "humor".

La piulada on s'anunciava la suposada mort de Villarejo a Manresa incloïa un enllaç fals a la web on estaria publicada la notícia. Tot i això, l'URL (antena3.com/noticias/Cuerpo) està tallada i pretén simular a simple vista que porta a una notícia real d'Antena 3, però realment, si s'hi fa clic, condueix a una "pàgina no trobada" dins de la web del mitjà estatal. Al perfil oficial d'Antena 3 Noticias a Twitter, @A3Noticias, no hi ha cap rastre sobre la suposada mort de Villarejo, ni tampoc a cap altre mitjà de comunicació.

La visita de Villarejo a Manresa

Tot plegat, la ubicació triada per @pedrodelasoja no és casual. La notícia falsa sobre el traspàs es va difondre un dia després de l'estrena de l'últim episodi del pòdcast "The Wild Project" del youtuber manresà Jordi Wild, que va comptar amb el comissari com a convidat. Durant la seva visita al plató, situat al Bages, va assegurar que els atemptats de l'11-M "van ser muntats pel govern francès amb col·laboració del Marroc".