Mor un treballador després de caure des de la coberta del Palau de les Arts de València

L'operari es va precipitar des de més de quinze metres en tallar-se una de les cordes de subjecció

Palau de les Arts de València

Palau de les Arts de València / Palau de les Arts

Ignacio Cabanes i Mónica Ros

Jesús Roca, un treballador de 47 anys especialitzat en seguretat en altura, va perdre la vida la setmana passada després de precipitar-se des de la coberta del Palau de les Arts Reina Sofia, a València, quan feia tasques de manteniment per a una empresa subcontractada per la Generalitat. La Policia Nacional investiga les circumstàncies en què es va produir aquest accident laboral i si es complien totes les mesures de seguretat pertinents. Un cop concloguin l'atestat policial, aquest serà remès al jutjat que instruirà la causa per la mort de l'operari.

El sinistre es va produir passades les 11.30 hores del dilluns 4 de març quan el treballador es trobava juntament amb una altra companya –que era a dalt– fent treballs de neteja de les cobertes tèxtils de l'edifici públic, pertanyent a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Pel que sembla, i a l'espera del que determinin les investigacions policials i judicials, l'operari estava subjecte amb dos punts d'ancoratge amb les cordes respectives i una es va trencar, caient des d'una altura d'entre 15 i 20 metres.

Algunes fonts atribueixen el tall de la corda a una xapa d'alumini en mal estat, encara que no se sap els motius pels quals la corda que havia de tenir com a línia de vida no va actuar.

Jesús Roca escalava des dels 20 anys i tenia una dilatada experiència en seguretat en altura

De fet, les fonts consultades per El Periódico destaquen la professionalitat i experiència del treballador, que escalava des dels vint anys i era molt meticulós amb les cordes que feia servir. L'operari, de 47 anys, va ser evacuat en estat crític a l'Hospital La Fe de València, on l'endemà, a la tarda, es va confirmar la seva mort per un error multiorgànic. La víctima era pare d'un nen d'onze anys i deixa vídua una dona dependent. Un jutjat de València determinarà si hi ha hagut cap mena de responsabilitat de l'empresa en matèria de seguretat laboral.