Dani Alves paga el milió d'euros de fiança i sortirà de Brians avui

Els mitjans esperen la seva sortida de Brians 2 des de dimecres

El futbolista Dani Alves, moments abans de l'inici del judici contra ell per agressió sexual a l'Audiència de Barcelona

El futbolista Dani Alves, moments abans de l'inici del judici contra ell per agressió sexual a l'Audiència de Barcelona / arxiu

ACN

El futbolista Dani Alves ha dipositat aquest dilluns la fiança d’un milió d’euros que li va imposar l’Audiència de Barcelona el passat dimecres per poder sortir en llibertat provisional a l’espera que sigui ferma la sentència de 4 anys i mig de presó per agressió sexual.

Desenes de mitjans de comunicació esperen des de dimecres a les portes del centre penitenciari Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, per captar la imatge de la seva sortida. L’Audiència de Barcelona va acceptar el recurs de l’exjugador del Barça i va establir la llibertat provisional amb fiança d’un milió d’euros. Li va retirar els passaports i haurà de comparèixer cada setmana al jutjat. Mentre estigui en llibertat té prohibit acostar-se o contactar amb la víctima.

Un cop comprovat que s’ha dipositat la fiança i els passaports (la defensa els va entregar el 21 de març), l’Audiència ha decretat la llibertat provisional d’Alves i ho ha comunicat a l’oficina de Brians. Tots els divendres haurà de presentar-se davant de la secretaria de la secció 21 de l’Audiència, així com totes les vegades que sigui requerit. Haurà de facilitar un número de telèfon de contacte per poder ser localitzat. Si el divendres és festiu, haurà de comparèixer el dia anterior laborable.

La resolució li recorda l’expressa prohibició de sortir d’Espanya mentre duri la tramitació dels recursos que puguin interposar-se contra la sentència, que no és ferma. L’Audiència comunica aquest extrem al Consolat del Brasil perquè ho tingui en compte si Alves demanés un nou passaport.

També acorda informar els cossos i forces de seguretat de l’Estat perquè garanteixin que el futbolista no surt de l’Estat, amb abast europeu.

Alves té prohibit apropar-se a menys d’un quilòmetre del domicili i lloc de feina de la víctima, així com comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà fins que hi hagi sentència ferma.