Descobreix la garnatxa blanca: expressió mediterrània amb cos i frescor

Casa Gourmet presenta una selecció de tres vins de garnatxa blanca de diferents denominacions d'origen

La selecció de vins per aquest mes

La selecció de vins per aquest mes / Casa Gourmet

La garnatxa blanca té cada vegada més prestigi i valor entre els aficionats a l'enologia. La forta personalitat dels seus vins fa que no siguin per a tothom, però un paladar educat apreciarà els matisos. Per això, des de Casa Gourmet, la botiga en línia de Regió7, us oferim un viatge per Navarra, Catalunya i València per descobrir les diferències d'una mateixa varietat crescuda en diferents zones.

 La garnatxa blanca és famosa pels seus vins de baixa acidesa, minerals, expressius i aromàtics. Aquesta varietat és rica en aromes cítriques i herbacis. Són blancs de bon cos, fàcils de degustar i, per això, ideals per prendre aquest estiu.

Els vins que ha seleccionat Casa Gourmet per a aquest període estival, mariden a la perfecció amb plats de cultura mediterrània: arrossos, pasta, peix i marisc. Tot i que també s'obren a nous sabors i propostes més arriscades culinàries. Per exemple, a les postres amb xocolata.

Són blancs dels cellers Inurrieta de la DO Navarra, Celler Cal Pla de la DOQ Priorat i Vicente Gandía de la DO València. Descobreix en aquesta selección Inurrieta Mimaò Blanco 2021Mas d’En Compte 2018 i Uva Pirata Garnacha Blanca 2022.

El retorn a les arrels

Inurrieta Mimaò Blanco 2021 neix com a homenatge als ancestres del celler, que ja cultivaven garnatxa blanca als paratges d'Inurrieta a Navarra. A la boca és fresc i cremós, molt gastronòmic.

gourmet 2

Vins que mariden perfectament amb formatges / Casa Gourmet

Aquest monovarietal de garnatxa blanca creix a Campo Nuevo, la vinya que els ha permès tornar a les seves arrels. Té un color groc verdós amb un rivet lleugerament palla. Al nas destaquen els seus aromes florals i cítrics, propis d'aquesta varietat. L'anyada 2021 ha estat considerada com a molt bona per la DO Navarra.

És un blanc que marida a la perfecció amb carns rostides, formatges lleugerament madurs i postres amb xocolata.

Una icona del Priorat

Mas d’En Compte 2018 és perfecte per als amants dels blancs amb volum, untuosos i amb aromes proporcionats per la criança en bota. Té una personalitat molt marcada i una més que provada capacitat per envellir amb elegància.

Celler Cal Pla de la DOQ Priorat, és un celler familiar que porta elaborant vins des del 1814. Mas d'en Compte Blanc es macera un dia amb les pells i es fermenta i cria amb les mares en botes de roure francès i americà durant sis mesos. A la boca té cos, és potent i molt saborós. El seu cupatge és del 50% garnatxa blanca, 25% picapoll blanc i 25% xarel·lo. La seva anyada 2018, considerada molt bona, ha obtingut 91 punts a la Guia Peñin dels vins d'Espanya.

Molt recomanable per prendre amb risottos, verdures, amanides, peix blanc, caça, carns blanques i fumats.

A l'abordatge de sensacions

"Amb deu botes per banda, copa en mà a tota metxa, no beu reserva ni collita, aquest pirata espadatxí. De vegades enòleg en diuen, per més de mil vins haver begut, entre tots, Uva Pirata el preferit, copa rere copa, sense fi."

Uva Pirata Garnacha Blanca 2022 és un blanc vivaç i insòlit de Cellers Vicente Gandía, DO València. Aquest monovarietal té una gran personalitat, ja que s'ha veremat abans que els raïms es daurin pel sol per conservar la subtilesa de les aromes.

Té un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Al nas posseeix una intensa aroma a poma reineta i pera amb notes de flors i fruita tropical. A la boca és fresc i de pas àgil, amb acidesa viva i un postgust que recorda a poma i gessamí. Per prendre amb carns blanques, peixos, formatges curats i pasta.

Casa Gourmet més que un club de vins

Casa Gourmet és una botiga en línia de vins exclusius i productes gastronòmics del grup Prensa Ibérica. Els lectors i les lectores poden comprar aquesta selecció de 6 ampolles de vins o rebre-la, sense costos d'enviament, després de donar-se d'alta al Club de Vins. L'alta al club és gratuïta i els socis es beneficien de tots els seus avantatges: regals de benvinguda (oferits per la marca top d'accessoris Le Creuset), enviament gratuït a les seleccions mensuals i preus exclusius amb importants descomptes. I tot sense compromís de compra, de manera que el soci o sòcia pot saltar la selecció de vins el més que no us interessi.

Casa Gourmet també es poden comprar tots els productes i lots sense ser socis a través de la botiga en línia casagourmet.es o bé per telèfon al 972 678 519.