«Ajo blanco» de festucs amb ous de salmò

«Ajo blanco» de festucs amb ous de salmó

«Ajo blanco» de festucs amb ous de salmó / wikimedia

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  • l50 g ametlles crues
  • 1 gra d’all
  • 100 g festucs trinxats
  • 100 g molla de pa remullada
  • 2 cull. vinagre de xerès
  • 150 cc oli oliva suau
  • 1 pot ous de salmó
  • 100 g raïm blanc o negre
  • Aigua

ELABORACIÓ

  • Posem en remull les ametlles crues i els festucs durant una hora.
  • Triturem el gra d’all, ametlles, festucs, la molla de pa i el vinagre. Incorporem a poc a poc l’oli i anem afegint aigua fins a aconseguir una crema fina.
  • Servim molt freda, decorada amb unes gotes d’oli, ous de salmó i el raïm pelat.