RECEPTA | Amanida de tardor

Amanida de tardor

Amanida de tardor

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  • 500 g mongetes cuites vermelles
  • 150 g tonyina a la vinagreta
  • 1 escarola petita
  • 1 sucrina (cabdell)
  • 3 cebes tendres
  • 1 llauna d’espàrrecs petita
  • 1 alvocat
  • 3 tomàquets vermells forts
  • Ous de guatlla

Vinagreta:

  • 1 pebrot verd petit
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 llauneta d’anxoves
  • 1 escalunya
  • 6 cogombres en vinagre
  • 50 cc vinagre aromàtic, sal, sucre i pebre
  • 250 cc oli

Olivada:

  • 100 g olives d’Aragó
  • 2 anxoves
  • 100 cc oli
  • 1 gra d’all
  • 1 cull. vinagre
  • 1 cull. sal
  • 1 cull. pebre vermell dolç

ELABORACIÓ

  • Escaldem el tomàquet, el pelem i el tallem a trossos.
  • Tallem ben petit el pebrot verd, el vermell, el cogombre, la ceba tendra i l’alvocat.
  • Posem les mongetes cuites en una plata, per sobre la tonyina, la sucrina i els espàrrecs.
  • Fem la vinagreta amb tots els ingredients tallats molt petits, juntament amb l’oli, el vinagre, la sal, el sucre i el pebre. Ho remenem i ho barregem amb els ingredients anteriors.
  • Per sobre hi posem el tomàquet, les cebes tendres i els ous de guatlla.
  • Finalment, hi afegim l’olivada que obtindrem triturant tots els ingredients i una mica més de vinagreta.