EL VI | FO-22

FO-22

FO-22

Pili García

Pili García

Família Torres presenta el nou vi de la família Clos Ancestral, que descobreix el patrimoni vitícola català i apropa les varietats ancestrals al consumidor. Aquest vi blanc ecològic és elaborat majoritàriament amb la varietat ancestral forcada, emparat sota la DO Penedès, que es converteix en el cinquè exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals iniciat fa quaranta anys per Família Torres.

Forcada és l’única varietat ancestral, de les més de cinquanta recuperades per Família Torres, que ara reuneix les aptituds per elaborar grans vins i fer front al canvi climàtic, ja que es tracta d’una varietat de cicle llarg, que madura lentament i manté una marcada acidesa.

Fo-22 procedeix principalment de la finca Mas Palau, unes vinyes de sòls argila-calcari situat a 500 metres d’altura. 

La forcada madura entre finals de setembre i principis d’octubre i acostuma a ser l’última varietat blanca que es verema i sorprèn per l’aroma delicada i fresca.

El cupatge es complementa amb un petit percentatge de xarel·lo que li aporta notes herbàcies. Segons el mateix Miguel Torres ens diu: «La forcada ens ajuda a recuperar l’herència vinícola i és molt interessant des del punt de vista enològic, sobretot perquè manté una acidesa excel·lent fins i tot en anyades càlides». Fo-22 de Clos Ancestral és un vi molt aromàtic, perfumat i fresc. Destaca en fruites cítriques, fonoll, aromes dolces de codonyat sobre un fons d’herbes aromàtiques.

En boca es mostra viu i directe, molt atractiu, amb una agradable textura cremosa que l’hi aporta el treball amb les mares.               

DO: Penedès

Preu: De 16 a 18 euros