Les 2 receptes per fer creps amb poques calories i boníssimes

Coneix la recepta tradicional i una d'innovadora, per quina apostaràs?

No t'engreixis aquest hivern

Les teves creps saludables

Les teves creps saludables / @ vecstock

Ha tornat l'època de les creps! Ambient fred i menjar calent. A qui no li ve de gust menjar una crep calenta de xocolata, pernil dolç i formatge, sobrassada... De creps n'hi ha un munt, però, i si estàs de règim? Tranquil, avui et portem una recepta per fer-te la teva pròpia crep saludable amb poques calories.

La recepta de la crep saludable

Una crep amb base de coliflor boníssima. Què necessitaràs?

  • 3 ous
  • Un pessic de sal
  • 100 grams de coliflor crua

Per a preparar-la, hauràs d'esmicolar la coliflor en un recipient. Després afegir-li els tres ous i el pessic de sal. I ara, a batre fins a aconseguir una textura líquida. Quan hagis aconseguit la textura necessària, agafa un rajolí d'oli i engreixa una paella. Posa-la al foc i quan hagi agafat temperatura, posa una cullerada de la barreja que has fet. En el moment que es qualli, pots afegir-hi els teus complements preferits. Espera que es dauri pels dos costats i ja tindràs la crep llesta per menjar. 

No notaràs el sabor de coliflor

La crep tradicional

Si el que vols és conèixer la recepta tradicional de les creps, també te la deixem! 

Ingredients

  • 250 mil·lilitres de llet desnatada
  • Canyella al gust
  • 3 clares d'ou
  • Una cullerada d'oli d'oliva
  • 5 cullerades de farina integral

La recepta pas a pas

Agafa un bol i bat les clares d'ou amb una batedora amb varetes fins a aconseguir una textura escumosa. Després afegeix-hi farina integral i llet desnatada. Barreja fins a aconseguir una massa sense grumolls. Engreixa una paella amb oli, però sense passar-nos amb l'oli. Ara escalfa la paella antiadherent a foc mitjà-alt i afegeix-hi una cullerada de la barreja feta. Utilitza una espàtula per estendre la massa i formar una capa fina. Cuina la crep fins que estigui daurada per ambdues parts. Aquest procés pot durar uns dos minuts, aproximadament, per a cada costat. 

Cuinar creps saludables

Cuinar creps saludables / freepik

I ara toca, farcir-la:

Agafa una poma i trosseja-la a talls petits. Col·loca'ls en un cassó a foc mitjà amb una mica d'aigua i canyella. Quan la fruita estigui tendra i caramel·litzada, serà el moment de treure-la i posar-la dins la nostra crep saludable.

Les dues creps tenen les mateixes calories: 90

Tant la crep de coliflor com la tradicional són fonts de proteïnes, vitamines, minerals i carbohidrats complexos. El farciment d'ambdues pot variar amb diverses fruites: maduixes, plàtan, gerds... I a més, els pots complementar amb xocolata negra o formatge fresc. Unes receptes ideals per mantenir la teva salut a ratlla!