Les 2 receptes per fer creps amb poques calories i boníssimes
Coneix la recepta tradicional i una d'innovadora, per quina apostaràs?
No t'engreixis aquest hivern
Ha tornat l'època de les creps! Ambient fred i menjar calent. A qui no li ve de gust menjar una crep calenta de xocolata, pernil dolç i formatge, sobrassada... De creps n'hi ha un munt, però, i si estàs de règim? Tranquil, avui et portem una recepta per fer-te la teva pròpia crep saludable amb poques calories.
La recepta de la crep saludable
Una crep amb base de coliflor boníssima. Què necessitaràs?
- 3 ous
- Un pessic de sal
- 100 grams de coliflor crua
Per a preparar-la, hauràs d'esmicolar la coliflor en un recipient. Després afegir-li els tres ous i el pessic de sal. I ara, a batre fins a aconseguir una textura líquida. Quan hagis aconseguit la textura necessària, agafa un rajolí d'oli i engreixa una paella. Posa-la al foc i quan hagi agafat temperatura, posa una cullerada de la barreja que has fet. En el moment que es qualli, pots afegir-hi els teus complements preferits. Espera que es dauri pels dos costats i ja tindràs la crep llesta per menjar.
No notaràs el sabor de coliflor
La crep tradicional
Si el que vols és conèixer la recepta tradicional de les creps, també te la deixem!
Ingredients
- 250 mil·lilitres de llet desnatada
- Canyella al gust
- 3 clares d'ou
- Una cullerada d'oli d'oliva
- 5 cullerades de farina integral
La recepta pas a pas
Agafa un bol i bat les clares d'ou amb una batedora amb varetes fins a aconseguir una textura escumosa. Després afegeix-hi farina integral i llet desnatada. Barreja fins a aconseguir una massa sense grumolls. Engreixa una paella amb oli, però sense passar-nos amb l'oli. Ara escalfa la paella antiadherent a foc mitjà-alt i afegeix-hi una cullerada de la barreja feta. Utilitza una espàtula per estendre la massa i formar una capa fina. Cuina la crep fins que estigui daurada per ambdues parts. Aquest procés pot durar uns dos minuts, aproximadament, per a cada costat.
I ara toca, farcir-la:
Agafa una poma i trosseja-la a talls petits. Col·loca'ls en un cassó a foc mitjà amb una mica d'aigua i canyella. Quan la fruita estigui tendra i caramel·litzada, serà el moment de treure-la i posar-la dins la nostra crep saludable.
Les dues creps tenen les mateixes calories: 90
Tant la crep de coliflor com la tradicional són fonts de proteïnes, vitamines, minerals i carbohidrats complexos. El farciment d'ambdues pot variar amb diverses fruites: maduixes, plàtan, gerds... I a més, els pots complementar amb xocolata negra o formatge fresc. Unes receptes ideals per mantenir la teva salut a ratlla!
- Top 5 fruites que contenen més sucre i que cal reduir-ne el consum
- Amat-Piniella: La nota inèdita que va poder enviar a la seva dona des de Mauthausen el 1941
- Mor una dona d’uns 80 anys en caure a les vies del tren de mercaderies a Sant Fruitós
- Detenen tres persones relacionades amb la mort violenta d'un home a Callús el febrer passat
- Manresa cau 83 posicions en 12 anys en el rànquing municipal de la renda per habitant
- El Bages recupera 29 barraques i 700 metres de mur d’antigues vinyes amb un programa d’inserció
- Necrològiques del 4 de maig del 2024
- El Bàsquet Manresa ensopega de nou amb el Barça (85-82)