Les postres típiques de Carnestoltes

Sabies que hi havia aquestes postres per aquestes dates?

Deixaràs bocabadats a tots els components de la teva colla

Els 'frixuelos' asturians

Els 'frixuelos' asturians / SHUTTERSTOCK

O. G.

Si t'agrada cuinar i celebrar el Carnestoltes, aquest article és per tu. T'encanta la xerinola? Ja saps de què et disfressaràs aquest any? I a quines Rues aniràs? Coneixes les Rues que es faran aquest cap de setmana? En aquest article t'ensenyarem com fer un dolç típic de Carnaval. Deixaràs a la teva colla o amics ben sorpresos. Pren nota!

Una de les postres més típiques d'aquestes dates són els 'frixuelos' asturians, molt semblants a les 'filloes' gallegues. Són un berenar ideal, i també es poden aprofitar per fer un pastís, col·locant crema pastissera entre capa i capa i coronant-lo amb una mica de xocolata.

Però, de per si, els 'frixuelos' encanten els més petits. I també els grans. El toc d'anís és addictiu i el sucre que els corona es converteix gràcies a la calor en una mena d'almívar que convida a llepar-se els dits. És molt difícil trobar algú a qui no agradin.

Tot i que és molt difícil aconseguir el toc que li donen les àvies, la realitat és que no és complicat fer-los a casa, i tampoc no es triga gaire temps. Aquí va una recepta que mai no falla.

Els 'frixuelos' asturians

Ingredients

  • 200 grams de farina
  • Quatre ous
  • Tres cullerades de sucre
  • 500 mil·lilitres de llet
  • Anís al gust
  • 15 mil·lilitres d'oli d'oliva
  • Sucre per decorar
  • Sal

Preparació

  • El primer pas és fer la massa. Per això el primer que has de fer és batre els ous i, a continuació, afegir el sucre, l'anís, la llet i una mica de sal. Un cop integrat, afegir a poc a poc la farina tamisada mentre no es deixa de remenar amb unes varetes.
Preparació de les postres de Carnaval

Preparació de les postres de Carnaval / drobotdean

  • Quan s'hagin dissolt tots els grumolls, deixeu-ho reposar una mitja hora.
  • El pas següent és greixar una paella i posar-la a escalfar a foc mitjà.
  • Amb l'ajuda d'un cullerot, tireu-hi una capa fina de massa i esteneu-la fins que cobreixi tota la paella. Deixeu-la un parell de minuts per cada costat, fins que estigui una mica daurat.
  • Posa-la a un plat i empolvora-la amb sucre per sobre. Ara els has d'anar apilonant els uns sobre els altres.