Vols aprendre a fer una mona de Pasqua casolana?

Totes les claus per elaborar aquest tradicional dolç de Pasqua en sis senzills passos

Una mona de pasqua en una imatge d'arxiu

Una mona de pasqua en una imatge d'arxiu / Oscar Bayona

G.C

Per Setmana Santa les pastisseries s'omplen de mones i figures de xocolata que s'han convertit en 'imprescindibles' per a aquestes festes. Tot i que cada vegada es fan més recarregades i més laborioses, hi ha qui prefereix fer-se la seva a casa. Si ets dels qui prefereix posar-se el davantal, preparar els utensilis, els ingredients i elaborar-la de forma casolana, t'ho posem fàcil. T'ensenyem a fer la mona de xocolata perfecta en només 6 senzills passos:

Ingredients:

  • 6 ous
  • 80 gr de sucre
  • Xocolata (una rajola)
  • 500 gr de farina de blat
  • Llevat (un sobre)
  • 1/4 litre de llet
  • Oli d'oliva
  • Plomes de colors
  • Ous de xocolata o altres elements al gust (per adornar)

Elaboració:

Per al pa de pessic:

  • Batem els ous juntament amb el sucre. Afegim la farina de blat i el llevat i remenem bé fins a aconseguir una massa homogènia.
  • Untem un motlle d'oli d'oliva verge i incorporem la barreja. La posem al forn a 175 graus durant 15 minuts.

A continuació, hem de preparar el farcit i l'exterior de la mona:

  • Barregem mig got d'aigua amb mig got de sucre per fer l'almívar.
  • D'altra banda, barregem la llet amb la xocolata -que haurem fos anteriorment- i remenem bé.
  • Traiem la base del forn, l'obrim per la meitat i untem d'almívar l'interior de les dues parts. I el mateix amb la xocolata, però també untarem tot l'exterior. Deixem refredar a la nevera.
  • Només faltaria adornar-la. La mona de Pasqua sol anar amb uns banderins de plomes, amb ous de xocolata, o fins i tot amb una xocolatina en forma de gallina o conill.