La Justícia francesa va condemnar ahir la revista del cor Closer a pagar 15.000 euros a l'actriu Julie Gayet per haver publicat el gener passat fotografies sobre la seva relació amb el president del país, François Hollande.

La sentència dictada pel Tribunal de Gran Instància de Nanterre, a prop de París, també exigeix que Closer publiqui la decisió judicial en la seva portada, com reclamava Gayet, que no ha obtingut dels magistrats tot el que esperava. L'actriu demanava 50.000 euros d'indemnització i 4.000 més en concepte de costes processals per les fotografies aparegudes en aquesta capçalera el 10 de gener passat, amb les quals la publicació pretenia demostrar l'existència d'una relació sentimental entre ella i el cap de l'Estat.

Però el tribunal va rebaixar aquestes aspiracions econòmiques a 15.000 euros, en un cas que plantejava un conflicte entre el dret a la vida privada i el dret a la informació.

L'actriu, de 41 anys i representada per l'advocat Jean Enocchi, al·legava "violació de la vida privada" i que l'objectiu de l'article en qüestió és evidentment "il·legítim", perquè només busca suscitar "curiositat, voyeurisme".