Un jubilat britànic de 89 anys va tenir ahir una rebuda d'heroi a l'asil de Hove (al sud d'Anglaterra), del qual es va escapar aquest dijous per assistir a França al 70è aniversari del desembarcament de Normandia. Bernard Jordan se'n va anar del centre d'ancians The Pines sense avisar dijous a la nit i els seus responsables van avisar la policia de Sussex per la seva desaparició, però la seva esposa, Irene, que resideix en el mateix asil, en cap moment va témer per la seva sort. Jordan, que va ser un oficial condecorat de la Royal Navy a la Segona Guerra Mundial (1939-45), no va aconseguir que l'incloguessin en un viatge organitzat a Normandia per assistir al 70è aniversari del Dia D i, després de rebre el no dels responsables del centre en el qual resideix, va decidir anar-hi pel seu compte.

El veterà va marxar en un ferri, on es va retratar molt somrient amb la tripulació femenina, i finalment va aconseguir ser al costat dels seus antics camarades en els actes commemoratius a Normandia, amb presència, entre altres, de la reina Elisabet II d'Anglaterra, de 88 anys.

Bernard Jordan, que va ser alcalde de Hove entre 1995 i 1996, va acudir al l'acte lluint les seves condecoracions i ahir va ser vist saludant molt feliç des del vaixell de retorn a Anglaterra.

En el seu compte oficial de Twitter, la policia de Hove havia escrit: "Pel que sembla s'ha escapat un veterà de 90 anys de l'asil. Sembla que no el van deixar anar als actes del 70è aniversari de Normandia però al final va marxar. Esperit de combat".

Bernard Jordan ha tornat a la residència d'ancians una mica "avergonyit" per un interès mediàtic que no preveia i on ha estat rebut per la seva esposa, Irene, a la qual en cap cas van sorprendre els fets perquè "ja sap com és", segons el responsable del centre.