Alèxia Putellas es passa al rosa de Rapinoe abans del Mundial

Laia Bonals

Alèxia Putellas, capitana del Futbol Club Barcelona que liderarà la selecció espanyola en el pròxim Mundial Femení d’Austràlia i Nova Zelanda, ha optat per un canvi de look radical de cara a la seva participació en el torneig. Aquest diumenge va presentar-se a la concentració definitiva del combinat espanyol amb la cabellera tenyida de rosa, color que la jugadora nord-americana Megan Rapinoe va convertir en icònic al Mundial de França del 2019.

Putellas, la cabellera rossa de la qual s’havia mostrat pràcticament invariable durant la seva llarga trajectòria, ha fet un pas endavant pel que fa a la seva imatge en un context gens casual. Rapinoe, estendard mundial contra les desigualtats socials, ha expressat en diverses ocasions que el seu color de cabell rosa mai va ser casual. «La indústria de la bellesa sempre va afavorir un sol gènere», es va queixar al seu dia la davantera dels Estats Units, que va afegir: «Tenir el cabell rosa és per a mi la manera en què em relaciono amb la bellesa (...) Per a mi va ser una manera divertida d’expressar el meu estil i la meva individualitat. Quan en un Mundial tot és tan seriós i estressant, el meu cabell era una manera d’enviar-los a tots al diable».

Alèxia Putellas mai es va caracteritzar per oferir titulars més enllà de la seva participació en el futbol. Gelosa de la seva activitat privada, la doble Pilota d’Or, gran reclam publicitari del futbol femení, afronta la Copa del Món d’Austràlia després de superar una lesió que la va mantenir allunyada dels terrenys de joc durant prop de deu mesos.

En el primer partit amistós de la selecció espanyola de Jorge Vilda de cara a la preparació del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, Alèxia va marcar un dels set gols amb què les espanyoles van vèncer a Panamà (7-0). Dimecres vinent el seu rival serà la selecció de Dinamarca.