Gira promocional

Margot Robbie: la Barbie de carn i ossos es vesteix amb els ‘looks’ de la nina a les alfombres rosa

L’actriu australiana porta l’estil ‘Barbicore’ a un altre nivell clonant els abillaments més famosos de la icònica nina de Mattel en cada una de les ‘premières’ de la pel·lícula de Greta Gerwig

Laura Estirado

Margot Robbie és molt més que la protagonista de ‘Barbie’, la pel·lícula de Greta Gerwig que interpreta junt amb Ryan Gosling (Ken), i que arriba als cines de tot el món el 20 de juliol. És una de les estrenes més esperades de l’any, i l’actriu australiana, que acaba de complir 33 anys, és literalment la reencarnació de la icònica nina de Mattel. S’ha ficat tant en el seu paper que en totes les ‘premières’ de la gira promocional del film ha clonat a la perfecció algun dels ‘looks’ més famosos de la rossa de plàstic amb la qual han jugat milions de nenes i nens.

Un desplegament de publicitat i màrqueting que ha propulsat encara més l’estil ‘Barbicore’, una tendència que ja ens va visitar a finals dels 90 i principis dels 2000, però que ha ressorgit amb força des que l’any passat es van filtrar les primeres imatges de la pel·lícula.

Robbie, amb un equip de professionals capitanejats per l’estilista Andrew Mukamal, la maquilladora Pati Dubroff i el perruquer Bryce Scarlett, ha recorregut mig món (Los Angeles, Mèxic, Seül, Londres...) fent a cada ciutat un homenatge a la nina. Alguns dels conjunts els firmen grans cases de moda, com Versace o Balmain.

Barbie Earring Magic del 1992 (Robbie, de Balmain)

En la seva visita a Mèxic, el 6 de juliol, Robbie va lluir un ‘look’ gairebé idèntic al de la Barbie Earring Magic del 1992 amb un vestit fúcsia d’escot i mànigues transparents de Balmain, que, igual que la nina, va completar amb cridaneres arracades d’estrella i un cinturó de cadena. Fins i tot l’estilista Bryce Scarlett va copiar les ones de la seva melena.

Alfombra rosa de la pel·lícula ‘Barbie’ a Ciutat de Mèxic.

EFE / ISAAC ESQUIVEL / MATTEL INC.

Barbie Day to Night del 1985 (Robbie, de Versace)

En la seva visita a Seül, el dia 2, l’actriu australiana va replicar el mític abillament ‘working girl’ de Barbie, el del model Day to Night del 1985. Un model d’executiva ‘fashionista’ en rosa amb un barret. L’estilista Andrew Mukamal va aconseguir recrear el ‘look’ amb un vestit de faldilla llapis i jaqueta amb solapes blanques de Versace i un bolset de nansa curta. Per descomptat, va rematar l’abillament amb un canotier amb una banda fúcsia.

Margot Robbie, amb un conjunt de Versace, imitant la Barbie de Day to Night del 1985.

EFE / YONHAP / MATTEL INC.

Barbie de Day to Night, versió nocturna (Robbie, de Versace)

En la mateixa visita a Seül, però en un esdeveniment publicitari a la tarda, Robbie es va transformar en la versió nocturna de la joguina amb aquesta faldilla de tul i una cotilla de pedreria brillant, també de Versace.

Robbie, en un esdeveniment publicitari de ‘Barbie’, a Seül, amb un model de Versace.

EFE / YONHAP / MATTEL INC.

Barbie ‘Solo in the Spotlight’ del 1960 (Robbie, de Schiaparelli)

Per a l’estrena a Los Angeles, el dia 9, Robbie es va reservar el seu abillament més increïble: un vestit d’alta costura de Schiaparelli sense tirants amb una voluminosa vora de tul. Com en altres ‘premières’, l’actriu i l’estilista es van basar en un model icònic de la nina, aquesta vegada, Solo in the Spotlight Barbie (1960). Des del mocador rosa pàl·lid i les sabates ‘peep-toe’ fins als guants d’òpera negres i el collar de diamants en capes..., un clon perfecte. La firma va compartir el procés complet de la creació de la peça, des de l’esbós fins al producte acabat, a Instagram (el vídeo que hi ha a sota d’aquestes dues fotos).

En la ‘première’ de ‘Barbie’ a Los Angeles, Margot Robbie ho ha donat tot amb un sofisticat vestit de Schiaparelli, a imatge i semblança de Solo in the Spotlight Barbie (1960).

REUTERS / MIKE BLAKE / MATTEL INC.