Mor la presentadora de televisió María Teresa Campos als 82 anys

La periodista va ingressar diumenge passat d'urgència per insuficiència respiratòria aguda

María Teresa Campos en una imatge d'arxiu

María Teresa Campos en una imatge d'arxiu

Redacció

La presentadora María Teresa Campos ha mort aquest dimarts als 82 anys, segons ha avançat Antena3. La periodista, locutora i presentadora de televisió va ingressar d'urgència diumenge passat a l'Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz per insuficiència respiratòria aguda.

L’estat de salut de Campos feia mesos que era delicat com a conseqüència d’una malaltia d’origen neurològic incurable. Una de les seves filles, Carmen Borrego, va anunciar fa dos dies que la periodista passava un moment «molt delicat».

Problemes de salut complicats

En la seva última etapa vital, Maria Teresa Campos ha estat allunyada del focus mediàtic. A inicis d'any, la comunicadora va ingressar a l'hospital per una anèmia lleu. Durant la seva vida, ha patit altres problemes greus com un càncer de gola, que va ser-li diagnosticat el 2008 i del qual va poder-se recuperar amb èxit.

Més tard, el 2017, va haver de ser ingressada de forma urgent després de patir un ictus a casa seva, a Las Rozas a Madrid. La ràpida actuació del seu entorn davant l'episodi va facilitar que la periodista no patís grans seqüeles. Un any després, també va patir una suboclusió intestinal.

Una llarga trajectòria

Nascuda el 1941 a Màlaga, María Teresa Campos es trobava allunyada de les càmeres de televisió després de diverses dècades sent una de les cares més conegudes de la televisió. Va treballar a TVE i a Antena 3 va tenir la seva màxima esplendor a finals dels 90 amb ‘Día a Día’.

‘Qué tiempo tan feliz’, emès a Telecinco, va ser un dels seus últims projectes amb més èxit, on va treballar del 2010 al 2017. El 2021 va fer la seva última aparició a televisió amb el projecte d'entrevistes 'La Campos móvil'. Només es va arribar a emetre un programa, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.