Una vintena de persones van conèixer ahir de primera mà les virtuts de la pràctica artística dels rangolis, en una trobada a El Taller del Jardí de Manresa que va dirigir l'escriptora Asha Miró. Durant dues hores, els assistents van ser partícips d'una tradició mil·lenària a l'Índia que es fonamenta en l'expressió de desitjos a partir de la creativitat personal.

Segons la llegenda, el deu Brahma va retornar la vida a un nen en veure la bellesa d'una creació decorativa amb la seva imatge. "Els mandales parlen del sentit de la vida i de la seva condició efímera, mentre que els rangolis tracten sobre els desitjos", va explicar als assistents Asha Miró, nascuda a l'Índia i catalana des dels set anys.

Els concurrents a la trobada, celebrada ahir a les instal·lacions de l'entitat que dirigeix Anna Caparrós, van realitzar uns exercicis introductoris de meditació per assumir "la màgia i la bellesa de la vida", tal com va expressar Miró. Posteriorment, en un clima d'harmonia i tranquil·litat, els participants es van asseure al voltant de dues taules i van decorar els rangolis d'un quadern il·lustrat per Va-ishali Das Gupta i escrit per la mateixa Miró. L'acoloriment de les figures va potenciar el sentiment de pau interior que propicia una pràctica que cerca la reflexió i la serenor individuals.