El Consell Comarcal del Bages ha donat suport fins ara a un total de 830 professionals, microempreses i cooperatives del territori que s'han vist perjudicades per la situació de pandèmia actual.

En el marc de la convocatòria d'ajuts covid-19 de l'ens, amb una dotació econòmica de 450.000 euros, es tramita un ajut de 542 euros per a cadascun dels expedients aprovats. El cobrament d'aquests ajuts serà efectiu durant les properes setmanes, segons han informant fonts d'aquest ens.

Les mateixes fonts han concretat que el perfil de les persones beneficiàries dels ajuts són professionals autònoms (676) i microempreses i cooperatives (154) amb un màxim de sis persones treballadores que pertanyen a un ampli ventall d'activitats en què destaquen bars i restaurants (21%), perruqueries (20%), petit comerç (8%), serveis professionals educatius (4%), etc.

Pel que fa a l'origen de les activitats, el 47% es correspon a Manresa. La convocatòria ha estat compatible amb qualsevol altre tipus d'ajut que es pugui rebre en l'actualitat.

La consellera de l'àrea de Desenvolupament del Consell Comarcal del Bages, Marta Viladés, posa en valor la convocatòria «que ha suposat un esforç important i esdevé un ajut per al nostre territori en un moment en què hem de ser al costat del teixit econòmic i social que intenta tirar endavant». El Consell manifesta la necessitat que el màxim nombre d'activitats recuperin la normalitat i puguin continuar treballant.