El pastisser manresà Artur Blaya, de la històrica pastisseria El Cigne de Manresa, ha mort aquest dijous als 80 anys d’una afecció cardíaca que la covid ha accelerat. Estava ingressat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Blaya també estava vinculat a entitats de la ciutat com els Armats.

Feia anys que s’havia jubilat, però encara aportava el seu coneixement i experiència al negoci familiar. A El Cigne ja hi treballa la tercera generació de la família. La vetlla es durà a terme diumenge de 4 de la tarda a 9 del vespre a Àltima-Fontanova, al carrer del Bruc. El funeral se celebrarà dilluns a les 11 del matí a la basílica de la Seu.

Conegut per la seva llarga trajectòria a la pastisseria, la seva bonhomia i la seva vinculació a entitats de la ciutat, Blaya juntament amb la seva esposa Maria Bach, van obrir la pastisseria El Cigne del carrer Urgell un 21 de febrer de 1964, el dia de la Llum. El negoci continua, però El Cigne va créixer al llarg dels anys amb un nou establiment i obrador al carrer Barcelona.

Des de ben petit Artur Blaya es va volr dedicar al món de la pastisseria. L’any 1951 va començar a fer d’aprenent a diversos establiments de la ciutat fins que el 1964 es va establir pel seu compte, amb la seva esposa Maria Bach darrera el taulell i ell a l’obrador.

Amb el pas del temps les seves dues filles, Maria i Eva es van incorporar al negoci, i també un dels seus gendres, Salvi Pérez. Alguns dels seus néts han seguit els passos de l’Artur Blaya i mantenen un negoci que aviat complirà 60 anys.