La carpa instal·lada al costat de l’ambulatori de la plaça Espanya de Manresa, el CAP Bages, per fer test ràpids d’antígens de covid-19 ha atès gairebé tres-centes persones durant el cap de setmana, de les quals el 30% van donar positiu en presència del virus.

Les 285 atencions realitzades en dos dies han descongestionat «moltíssim» el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), segons la directora del Servei d’Atenció Primària del Bages-Berguedà, Elisabet Descals.

Dissabte, el dia de l’obertura de la carpa per fer test d’antígens, situada a la plaça de la Font de les Oques, se’n van fer 112, dels quals 35 positius i el dia 2, diumenge, van ser 173 dels quals 51 van donar positiu. En total, en dos dies, 285 dels quals 86 han estat positius, un 30%.

Això són gairebé tres-centes visites en dos dies que no s’han fet al centre d’atenció primària i que han contribuït a descongestionar-lo.

L'alt ritme de proves continua avui, dilluns i la previsió és que durant dues setmanes es mantingui una alta afectació del virus.

Aquest matí, Elisabet Descals Singla, directora del SAP Bages-Berguedà; Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa, i M. Mercè Tarragó Costa, regidora de Ciutat Saludable han fet la presentació pública del “Punt proves COVID-19’, que centralitza la realització dels tests d’antígens ràpids d’atenció primària, i que es va posar en marxa dissabte gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Manresa i l’Institut Català de la Salut (ICS) a la plaça de les Oques, a tocar el CAP Bages.