El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar provisionalment el Pla Especial Urbanístic Equipament del Parc de Bombers a Bufalvent, redactat pels serveis tècnics per vint vots a favor (ERC, JxM, PSC) i cinc abstencions (Fem i Ciutadans).

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López, la finca, situada al carrer Edison, és de propietat municipal. Però el solar està qualificat de reserva "i ens impedeix tenir disponibilitat immediata si no tramitem el pla especial de concreció d'usos".

Per tal d'atendre la demanda del Departament d'Interior de cessió del terreny cal fer la modificació i trametre'l a a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central per a la seva aprovació definitiva.

Les futures instal·lacions de Bufalvent substituiran les actuals, situades al barri del Guix.

Les obres s'emmarquen en el "Pla Bombers 2025", que persegueix, entre altres objectius, millorar les instal·lacions més deteriorades del cos d'emergències.

El nou edifici, que es preveu construir de cara el 2025, també acollirà la seu de la unitat GRAF de la Regió d'Emergències.

Les noves instal·lacions dels Bombers es construiran en un terreny d’aproximadament 10.000 metres quadrats situat al carrer Edison.