Manresa és una de les ciutats convidades a debatre, avui, a la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) la importància del territori i de les ciutats universitàries. L’acte «50 anys transformant el territori: impacte econòmic i social sobre les ciutats UPC» es fa dins el 50è aniversari de la UPC.

Al costat de l’alcalde Manresa, Marc Aloy, participaran en el debat: el tinent d’alcaldia de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí; i els alcaldes i alcaldesses: María Miranda, de Castelldefels; Filo Cañete, de Sant Adrià del Besòs; Mireia Ingla, de Sant Cugat del Vallès; Jordi Ballart, de Terrassa; Olga Arnau, de Vilanova i la Geltrú.

Barcelona i altres ciutats catalanes acullen universitats i institucions de recerca de primer nivell mundial. Com s’aprofita aquesta potencialitat i quin impacte té en els seus habitants? Quin és el paper de les universitats en les polítiques públiques dels propers anys? Aquestes i altres qüestions són les que es debatran en l’acte amb les set ciutats universitàries en les quals té campus la UPC: Barcelona, Castelldefels, Manresa, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.