Festa Major de Manresa

La pluja irromp a la festa major després de 29 dies i fa moure o ajornar alguns actes

El matí i migdia es van salvar, però, a partir de la tarda, algunes de les activitats que esperaven més gentada, com la cercavila popular i la trobada de bateries, es van haver de transformar sobre la marxa i n’hi ha que es van suspendre directament

Paraigües estesos a la plaça de Neus Català Pallejà, ahir a la tarda, en la 14a Trobada de Bateries | OSCAR BAYONA

Paraigües estesos a la plaça de Neus Català Pallejà, ahir a la tarda, en la 14a Trobada de Bateries | OSCAR BAYONA / Gemma Camps. Manresa

Gemma Camps

Gemma Camps

Feia 29 dies que no plovia a Manresa. La darrera vegada va ser el 27 de juliol, amb 5,5 l/m2. Ahir, després d’una setmana marcada per la intensa calorada, el temps va decidir fer un tomb (anunciat feia dies) i va obligar els organitzadors de la Festa Major a Manresa a anar fent canvis sobre la marxa. Al matí i migdia, el dia va aguantar però, a la tarda, la irrupció de la pluja, tot i que de manera intermitent, va fer la guitza.

La part positiva del canvi de temps, a banda de la necessitat d’aigua que hi ha, va ser la baixada de les temperatures. Després de diversos dies amb màximes al voltant dels 40 graus i mínimes dels 23, a partir de les 8 del vespre hi ha qui va començar a enyorar portar jaqueta.

La primera activitat anul·lada per la previsió de tempesta va ser la sessió de ball prevista a les 10 de la nit a la plaça de Neus Català Pallejà (Crist Rei) amb The A Swing Band pel risc de tempesta. També es va suspendre el recital i acció poètica participativa a càrrec de la poeta Neus P. Cirera de les 6 de la tarda a la Séquia; l’espectacle de trapezi que s’havia de realitzar a les 7 al pati del Casino, i el concert de José Luis Mediavilla a 2/4 d’11 a la Plana de l’Om.

Pel que fa a la Tronada Manresana, es va avançar per tal de poder dur-la a terme, i la cercavila popular no es va fer i es va convertir en un actuació a la plaça Major, d’on havia de sortir el seguici.

La 14a edició de la Trobada de Bateries, que s’estrenava a la plaça de Neus Català Pallejà, es va anar adaptant al temps sobre la marxa i la 38a Oreneta d’Or Ciutat de Manresa, que s’havia de celebrar a les 11 de la nit a la plaça Major, es va traslladar al teatre Conservatori i es va avançar mitja hora l’inici.

Finalment, la Mostra del Correfoc es va poder fer, però sense música en directe perquè l’escenari estava moll, fet que era incompatible amb els equips de so.

Quant a l’actuació estrella de la nit, la consigna de l’Ajuntament era apurar tant com es pogués abans de prendre cap decisió.

Altre cop pendents del cel

Avui, els mapes del temps també anuncien tempestes. Encara més que ahir, de fet. La previsió és d’entre un 95 i un 100% de probabilitat que plogui durant tot el dia, segons informació de l’Agència Estatal de Meteorologia, amb una màxima de 22 graus i una mínima de 16. Pel que fa al Meteocat, anuncia temperatures entre els 24 i els 17 graus i intervals de núvols i tempestes que, altra vegada, obligaran els responsables de la festa gran de Manresa a mantenir la mirada fixada al cel.

Entre d’altres, aquest migdia tindrà lloc el seguici de festa major, la diada castellera i la ballada de la imatgeria; a la tarda es farà la proclamació de la nova pubilla i hereu; i a la nit, el castell de focs a l’Agulla i, seguidament, concert a la plaça Major amb l’Esclat Gospel Singers i de musica urbana a Sant Domènec amb 31 FM. El temps decidirà.