Regió7

Regió7

Queralt Moreno Descarrega, pubilla de Manresa: «Al pubillatge hi ha un ambient molt bonic»

Té 18 anys i aquest curs començarà a estudiar el doble grau d’Anglès i Llengües Clàssiques a la UAB

Queralt Moreno Descarrega, el dia de la proclamació Mireia Arso

Queralt Moreno Descarrega es va estrenar diumenge passat com a nova pubilla de Manresa. Té 18 anys i aquest curs començarà a estudiar el doble grau d’Anglès i Llengües Clàssiques a la Universitat Autònoma de Barcelona.  

Quin és el principal motiu que la va portar a presentar-se per ser pubilla? 

Jo ja vaig ser la pubilla del meu institut, el Lluís de Peguera. Hi vaig anar a espetegar allà per coincidència. Conec al Robert Canet [hereu sortint] del Conservatori i, realment, va ser qui em va animar a presentar-m’hi. Com que em va agradar ser pubilla a l’institut, finalment em vaig decidir.

Quina resposta donaria a algú que digui que el pubillatge és una tradició que pertany al passat?

Li diria que potser li falta una mica de cultura. És cert que és una cosa que es fa des de fa molt de temps, però crec que és important mantenir les tradicions per preservar la cultura. Des de fora pot semblar una cosa superficial, però a dins del pubillatge hi ha un ambient molt bonic. 

Té alguna connexió familiar amb el pubillatge? 

Amb el pubillatge directament no, però els meus besavis sempre van estar molt relacionats amb entitats culturals de Manresa. 

Quin tipus de música escolta? 

Escolto bastant de tot; depèn del moment. En el meu dia a dia normalment escolto pop. Sempre he estat molt relacionada amb la música. Quan era molt petita em van apuntar a l’Esclat i després al Conservatori. Vaig tocar la viola, però ara només soc al cor juvenil. 

Té alguna altra afició?

Sempre he fet anglès i francès. De petita m’agradava molt llegir i també anava a un club de lectura. 

Quin tipus de llibres llegeix?

Fa uns anys llegia fantasia; ara m’agraden més els de misteri. 

Algun que pugui recomanar?

«El Portal de l’Àngel», de Carlos Ruiz Zafón. 

Consumeix plataformes digitals? Quina és l’última sèrie o pel·lícula que ha vist? 

Sí que consumeixo plataformes. La darrera sèrie que he vist ha estat The Fosters, de Disney+. Va de la vida de nens d’acollida i la veritat és que és una sèrie que et fa reflexionar molt sobre els infants que no han tingut la sort de tenir una família que els estimi i en tingui cura. 

Què destacarà de Manresa durant aquest any de pubillatge?

Tinc molts amics que critiquen molt Manresa i diuen que és una ciutat que no val la pena. Jo penso que Manresa és molt rica en patrimoni i cultura. Tenim molta història que s’ha de donar a conèixer. Per això serveix el pubillatge. 

Qui va ser l’arquitecte de la Seu?

El meu professor d’història em matarà, però just ara no ho recordo. 

Compartir l'article

stats