La carretera de Santpedor dinamitza el comerç amb un joc per als infants

La proposta és buscar la gota Antònia, mascota de la Séquia, als aparadors de les botigues del barri

ILa presentació de la iniciativa s'ha fet al parc de can Font

ILa presentació de la iniciativa s'ha fet al parc de can Font / UBIC

Redacció

Buscar la gota Antònia, la mascota del parc de la Séquia, als aparadors dels comerços de la carretera de Santpedor de Manresa i el seu entorn.

Aquest és el repte que proposen diverses entitats del barri per dinamitzar el comerç en aquesta zona i al mateix temps fomentar la interacció veïnal i el vincle entre els comerciants i la comunitat.

El projecte ha unit l’Associació de Veïns de la carretera de Santpedor, el pla comunitari de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, el parc de la Séquia i la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa.

La iniciativa s’ha batejat amb el nom de «Busca i troba l’Antònia». Segons els seus promotors, permetrà conèixer més a fons el barri de la carretera de Santpedor i el seu comerç.

El projecte de dinamització consisteix en un joc en el qual els nens participants hauran de buscar la gota Antònia amagada a 40 establiments comercials del secor de la carretera de Santpedor i els voltants que també s’hi han adherit.

Cada participant haurà d’anar a recollir un passaport a alguns dels punts establerts. Són el Museu de l’Aigua i el Tèxtil, la masia de can Font, la biblioteca de l’Ateneu de les Bases, o el local de l’associació de veïns. Un cop apuntin les gotes que han trobat i a on, l’hauran de retornar.

Els organitzadors expliquen que la iniciativa té l’objectiu de promoure el comerç de la carretera de Santpedor entre les famílies i els infants, fomentar el vincle comunitari i la interacció veïnal.

El joc es posarà en marxa el 25 de setembre i fins el 21 d’octubre. Durant tot aquest temps es podran buscar les gotes Antònia amagades als 40 aparadors de les botigues. El 28 d’octubre es farà un sorteig entre tots els participants i hi haurà una festa familiar de clausura al parc de Can Font.

L’acció està patrocinada pel Grup Llobet i compta amb la col·laboració de l’Ateneu de les Bases.

La col·laboració entre les entitats organitzadores va sorgir arran de la taula d’entitats del districte nord «Impulsem en nord». Compta amb una trentena de participants de diferents àmbits com el veïnal, l’educatiu o el comercial, entre altres. Té l’objectiu de dinamitzar el barri i promoure la seva identitat.