Han de buidar parcialment el llac de l'Agulla a causa d'una avaria mig any després de les obres que hi van fer

L’aigua es desvia cap a la planta potabilitzadora i s’emmagatzema en un dels dipòsits, actualment buit

La fuita es va detectar la setmana passada, i s’han estat fent proves per localitzar-ne l’origen

El llac del parc de l'Agulla mig buit en les obres que hi van fer a començament d'any

El llac del parc de l'Agulla mig buit en les obres que hi van fer a començament d'any / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Aigües de Manresa informa que la setmana passada es va detectar una fuita d’aigua al llac de l’Agulla i que, de seguida que es va fer evident la pèrdua d’aigua, que s’escapa cap al torrent de Sant Ignasi, es van començar a fer proves per esbrinar-ne l’origen. Malauradament, les proves no han localitzat la fuita, i per tant, cal iniciar-ne un buidat parcial per poder veure on se situa la filtració.

 En un primer moment, tenint en compte la situació actual de sequera i per evitar al màxim les pèrdues, es reduirà l’entrada d’aigua al llac, disminuint l’entrada d’aigua cap a la Séquia, i s’anirà traspassant la que hi ha actualment cap a la planta potabilitzadora de Manresa. La planta potabilitzadora disposa d’un dipòsit buit, on emmagatzemarem l’aigua en cru (sense potabilitzar). Si amb aquest buidatge no n’hi ha prou per poder veure l’avaria, es desviarà més aigua cap al canal de Viladordis, que s’aprofitarà pel regadiu.

 Un cop detectada l’avaria, es procedirà a la reparació urgent i es tornarà a obrir la Séquia al cabal actual per restablir l’aigua del llac. Les causes d’aquesta avaria no es podran establir, fins que no n’haguem detectat l’origen. Destaca que, gràcies a l’obra de construcció del bypass a l’Agulla, que es va portar a terme a principis d’any, podrem fer arribar aigua a la planta potabilitzadora de Manresa, directament des de la Séquia.